Route vol Verwondering,
360 graden digi- en audiotours in Sittard-Geleen

Audiotours

Naast de digitours zijn van meerdere locaties ook een audiotour gemaakt. De audiotour gaat verder waar de digitour eindigt. De audiotour gidst je door de locatie heen en geeft extra informatie over bepaalde onderwerpen of artefacten, eveneens ondersteund met foto’s en video’s zodat de tour overal ter wereld kan worden beluisterd. Nu al luisteren? Hieronder de audiotours binnen de gemeente Sittard-Geleen. 

Schipperskerk, een kleine geschiedenis

Luister naar de bijzondere geschiedenis van Schipperskerk. Bijzonder, want tot 1948 bestond het dorp nog helemaal niet. Ook bijzonder is dat het, zoals de naam al doet vermoeden, ooit een schippersdorp was, met een drukke haven. Zeer bijzonder was zeker ook de zogenaamde waterprocessie, een ‘magisch’ gebeuren dat duizenden bezoekers trok.

Video

Van een aantal locaties op de 'Route vol Verwondering' is een informatievideo gemaakt. De video's kunnen op de juiste locatie tijdens het volgen van de route, net als de 360 graden digi- en audiotours, middels het scannen van de QR-code op de 'Route vol Verwondering gevelbordjes' worden bekeken. Te nieuwsgierig en nu al kijken? Bekijk de video's hieronder met betrekking tot de gemeente Sittard-Geleen.

Asor de Leeuw

In 1938 liep de ontsnapte circusleeuw Asor nietsvermoedend de St. Michielskerk in Sittard binnen, tijdens de volle St. Rosa mis. Iedereen bleef ongedeerd, maar Asor liet wel een verrassing achter!

St. Petruskerk Sittard

Sint Rosa Sittard

Mariapark Sittard

'Route vol Verwondering' fietskaart

Route vol Verwondering

Een fietsroute door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei die je laat verwonderen over schitterende natuur, vergezichten, het RivierPark Maasvallei, het Geleenbeekdal en cultureel erfgoed.

Wandeltip! Camini 'de Zintuigen route'

Tijdens deze wandelroute verken je zowel stedelijke gebieden als parken en groene gedeeltes in de gemeente Sittard-Geleen. Zo kom je bijvoorbeeld langs de Geleenbeek en langs de Pater Karel Kapel in Munstergeleen. Deze route geeft je perfect de gelegenheid om de stilte op te zoeken en inzichten te vinden in dat wat je dwars zit of aan je knaagt.