Gewelfschilderingen van de Hubertuskerk

Route vol Verwondering,
360 graden digi- en audiotours in Beek

Een icoontje van een hand die een bord met ogen vasthoudt als representatie van de Sint Martinuskerk

Digitour St. Martinuskerk

Twee ogen op een schaaltje? St. Lucia zal het je uitleggen.

Een rond icoontje van een historische pastoor als representatie van de St. Hubertuskerk

Digitour St. Hubertuskerk

Abraham Lincoln lacht je toe vanaf het plafond. Kijk zelf maar!

Een roze met paars icoontje van een stenen pad als representatie van de Sint Annakapel

Digitour St. Annakapel

De Anna-kapel, een religieus juweel van eenvoud.

Audiotours

Naast de digitours zijn van meerdere locaties ook een audiotour gemaakt. De audiotour gaat verder waar de digitour eindigt. De audiotour gidst je door de locatie heen en geeft extra informatie over bepaalde onderwerpen of artefacten, eveneens ondersteund met foto’s en video’s zodat de tour overal ter wereld kan worden beluisterd. Nu al luisteren? Hieronder de audiotours binnen de gemeente Beek.

Video

Van een aantal locaties op de 'Route vol Verwondering' zijn in plaats van een 360 graden digitours een informatievideo gemaakt. Dit omdat deze locaties zich in het buitengebied bevinden en vrij toegankelijk zijn. De video's kunnen op de juiste locatie tijdens het volgen van de route, net als de digi- en audiotours, middels het scannen van de QR-code op de 'Route vol Verwondering gevelbordjes' worden bekeken. Te nieuwsgierig en nu al kijken? Bekijk de video's hieronder met betrekking tot de gemeente Beek.

Oorlogsverleden WO2 Beek

Openluchttheater Spaubeek

Groeve Spaubeek

'Route vol Verwondering' fietskaart

Route vol Verwondering

Een fietsroute door de Zuid-Limburgse Grensmaasvallei die je laat verwonderen over schitterende natuur, vergezichten, het RivierPark Maasvallei, het Geleenbeekdal en cultureel erfgoed.

Wandeltip! Camini 'Rondje Creativiteit'

Op deze wandelroute is de vroegere grens tussen de Spaanse en de Staatse Nederlanden zichtbaar gemaakt met grenspalen. Je ontdekt de aan de Heilige Hubertus gewijde kerk in Genhout, daterend uit 1937. Deze is gebouwd onder leiding van architect Alphons Boosten uit Maastricht. Vanwege het grote aantal kunstenaars dat heeft meegewerkt aan de realisatie van dit gebouw, wordt de kerk ook wel de kunstenaarskerk genoemd.

Lees verder