De Route van de Innerlijke Schat

Jouw innerlijke schat ontdekken

Deze route betreft een leuke stadswandeling door intieme straatjes, mooie parken, langs monumenten en oude gebouwen zoals de Dom en het Raadhuis. De Dom van Aken is zeer de moeite waard om van binnen te bekijken, waar op elke muur iets moois te ontdekken valt. Ook de schatkamer bevat een unieke verzameling kerkelijke schatten. Ga je vandaag voor de toeristische route, of kies je toch voor een ontdekkingstocht op een ander niveau?

Hoe dan ook, je zult je zeker niet vervelen in deze stad. Vertrekpunt voor deze korte wandeling door het historische centrum van Aken zijn de centraal gelegen Elisenbrunnen. Op de markt is een lekker kopje koffie te krijgen.

Stempelplek: Aachen Tourist Service

Rondje voltooid? Jezelf ontmoet? De stempel voor deze route vind je bij  de balie van de Aachen Tourist Service: Friendrich-Wilhelm-PlatzHier kunnen ze je ook meer vertellen over keizerstad Aken, mocht je nog niet uitgekeken zijn! 

Bezinning

Een van de plekken waar je langskomt vandaag en misschien ook naar binnen gaat is de Dom van Aken met haar schatkamer. Als we aan schatten denken, dan denken we al snel aan iets dat kostbaar is en je kunt aanraken, zoals  goud, zilver en edelstenen.

Maar er zijn ook onzichtbare schatten. Er wordt weleens gezegd dat je ware geluk als een innerlijke schat in jezelf verborgen ligt. En jij bent de enige die deze schat kunt ontdekken.

De weg naar je eigen geluk wordt meestal geblokkeerd door je afhankelijkheid van datgene wat buiten jezelf ligt en waar je geen invloed op hebt. Zoals de goedkeuring van anderen, geld en bezit. Waar ben jij nog afhankelijk van? Neem deze vraag mee aan het begin van deze route en stel daarbij ook meteen de vraag van welke afhankelijkheden je afscheid wilt nemen. Ga je mee op ontdekkingsreis?

De stad

Op zoek gaan naar bezinning te midden van de drukte van de stad met haar mooie gebouwen, haar toeristen en bewoners, haar winkels en terrasjes, kan een leuke uitdaging voor je zijn. Laat vandaag de tijd los en ga deze stad ervaren van moment tot moment. Adem de sfeer van de stad in, ontmoet haar bezoekers door écht te kijken naar de mensen om je heen. Neem af en toe een adempauze, ga zitten op een muurtje, kijk en luister naar alles om je heen. En ontdek wat het met je doet. Word je er blij van? Rustig misschien? Of juist niet? Hoe is jouw ervaring vandaag?

Spreuk voor onderweg

‘Als je geen vrede kunt vinden bij jezelf, zul je het nooit ergens anders vinden.’

Wat probeer jij nog ergens anders te vinden?

Even helemaal in het nu

Vergeet ook niet om vandaag naar jezelf te kijken terwijl je onderweg bent. Neem tijdens deze wandeling 5 keer een moment om alle aandacht bij jezelf te hebben. Stel jezelf de vraag: “Wat heb ik nu nodig?” Misschien heb je dorst of een beetje trek. Misschien ben je moe en wil je even zitten. Ontdek waar je behoefte aan hebt.

Ter inspiratie

‘HUID
Je bent zo flexibel en zo zacht,
jij beschermt me dag en nacht.
Je geeft me adem en groeit mee,
door dik en dun, in zon en zee.
Mijn hele leven sta je klaar,
zonder jou val ik uit elkaar.
Je houdt me warm in de kou.
Lieve vriend,
ik huid van jou’

 

Wees dankbaar voor wie en wat je bent, voor je lichaam, voor je hart dat klopt voor jou en jou zo elke dag opnieuw het leven schenkt. Dankbaarheid laat je aandacht steeds meer naar binnen gaan en helpt je te stoppen met zoeken in de buitenwereld. Door dankbaarheid groeit ook je rust en tevredenheid en word je blij.
Waar ben je vandaag dankbaar voor?

Hoe was je ontmoeting?

Nog nieuwe dingen over jezelf ontdekt vandaag? Heel bewust jezelf aandacht geven, zorgt ervoor dat je jezelf steeds beter leert kennen. En dat kan altijd, ongeacht je omgeving.

Hotspots langs de route

#bezininzuidlimburg

Tot inzicht gekomen of mooie momenten beleefd tijdens deze route? Deel jouw ervaring met ons via #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg.