Amstel Gold Race 18 april

Zondag 18 april is de Amstel Gold Race. Houd rekening met verkeersmaatregelen rondom Valkenburg, Geulhem, Bemelen en Berg en Terblijt. Het parcours is afgesloten en niet toegankelijk voor publiek. Bekijk de details.

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.

Stadhuis Aken

Stadhuis Aken

Markt 40
Aken (Duitsland)
Het stadhuis van Aken is het historische raadhuis van Aken. Het imposante bouwwerk ligt tegenover de Dom van Aken. Het is, samen met de Dom, het meest prominente gebouw in het centrum van deze prachtige stad. Eén toren dateert nog uit de tijd van Karel de Grote. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het bouwwerk zwaar beschadigd door geallieerde bombardementen, echter na de oorlog werd gelijk gestart met de restauratie. In de jaren 70 werd het interieur gerestaureerd en kreeg het gebouw nieuwe torenspitsen. Het stadhuis van Aken is een belangrijke toeristische attractie. Sinds 2009 is het onderdeel van de Route Charlemagne, waarbij historische locaties die herinneren aan Karel de Grote voor bezoekers toegankelijk worden gemaakt. Een tentoonstelling geeft uitleg over de geschiedenis en de kunsthistorische betekenis van het raadhuis.
Stadhuis Aken - Foto 0

Openingstijden en tarieven


-

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Meer van Stadhuis Aken

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!