Detail

Historische stadswandeling Aken

Vlak over de Duitse grens vind je de pracht en praal van Aken. Deze stad was de uitvalbasis van Karel de Grote en is vanzelfsprekend rijk aan historie. Op deze korte wandelroute door het fenomenale centrum vergaap je je aan de kronkelende steegjes, de mooie parken en het absolute pronkstuk: de Dom. Je begint je stadswandeling bij de Elisenbrunnen, waar het warme, zwavelhoudende water stroomt. Op de markt drink je je kopje koffie in het middelpunt van deze historische binnenstad en parkeren kun je op loopafstand in het APAG Parkhaus Galeria Kaufhof/Saturn. De route is niet bewegwijzerd, maar gemakkelijk te volgen met de downloadbare separate pdf.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Bezin in Zuid-Limburg

Deze brochure helpt je bij het beleven van de religieuze en spirituele kant van Zuid-Limburg. Ontdek bijzondere plekken, wonderlijke gebeurtenissen en typisch Zuid-Limburgse tradities.

Start- en eindpunt


Friedrich-Wilhelm-Platz 14, 52062 Aachen, Germany

Soort route


Wandelroute

Afstand


1,5 km

Moeilijkheidsgraad


Heel makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt