Dit is Zuid-Limburg

Het buitenland is dichterbij dan je denkt

Daar waar de heuvels langs de Maas oprijzen, de kerkklokken luiden, de aardbodem haar schatten onthult en het landschap tegelijk lieflijk en wild kan zijn: dat is Zuid-Limburg. Te midden van deze natuur genieten we van alle cultuur en historie die Zuid-Limburg te bieden heeft. In Zuid-Limburg is eindeloos veel te beleven, of je nou cultuursnuiver, sportieveling of rustzoeker bent. Wie had gedacht dat een stukje buitenland zo dichtbij kon zijn?

Weinig fijners dan het zuiden

Ontwaken op droomplekjes

Of je nu slaapt in een knus hotel, bijzondere B&B of in een vakantiehuis met adembenemend uitzicht, overal ervaar je de Zuid-Limburgse gastvrijheid. Waar mogen wij jou binnenkort begroeten?

‘Enne?!’

Elk klein plaatsje heeft hier zijn eigen dialect. Jou geeft het een vakantiegevoel, de Limburger een gevoel van thuiskomen en vertrouwdheid. Wij leren je de basics! 

Geniet van hier, in Zuid-Limburg

Ook dicht bij huis kun je genieten, van grootse belevenissen en klein geluk. Geniet van hier, in Zuid-Limburg; een stukje Nederland dat zo verschilt van de rest.

Veelzijdig Zuid-Limburg

Je wist al dat Zuid-Limburg verschilt van de rest van Nederland, maar ook binnen zijn eigen grenzen heeft de regio vele gezichten. Onmisbaar is het beroemde Heuvelland, met daaromheen allerlei onontdekte parels van de natuur. Om elke hoek word je getrakteerd op een ander uitzicht én een ander dialect. In het stadse leven vind je zowel Romeinse sporen als street art waarvan de verf nog niet droog is.

Bereikbaarheid van Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is op veel verschillende manieren te bereiken. Pak jij het OV, de fiets of de auto? Met deze tips reis je makkelijk naar en door Zuid-Limburg! 

Vakantieplek barstensvol plezier

In Zuid-Limburg vind je alle ingrediënten voor de gezelligste gezinsvakantie: geweldige, actieve en stoere uitjes, bourgondisch smullen voor jong en oud, kidsproof wandelroutes en kindvriendelijke plekjes om te overnachten. Hier moet niks en alles mag. 

Liefde voor het goede leven

Ondanks die verschillen blijft één ding hetzelfde: de Zuid-Limburgers weten wat genieten is. Vier samen met ons het goede leven; achteroverleunend met een goed glas wijn of groot stuk vlaai op een zonnig terras of met de hele familie aan een lange tafel bomvol streekproducten. Wist je trouwens dat de temperatuur in dit zonnige zuiden altijd een paar graden hoger ligt dan in de rest van het land? Als dat geen vakantiegevoel geeft…

Een bijzondere cultuur

Als het even kan, nemen we hier uitgebreid tijd voor elkaar en om te genieten. Onbekenden groeten elkaar op straat, velen genieten nog steeds met volle teugen van het verenigingsleven en de meeste Limburgers koesteren de eeuwenoude tradities.

Ontdek het verhaal van Zuid-Limburg

Magazine Zuid-Limburg lonkt

Het magazine 'Zuid-Limburg lonkt' leidt je middels 15 grote verhalen rond door Zuid-Limburg. Ontdek de regio door de ogen van locals als André Rieu, Twan Huys, Marcia Luyten en Jack Vinders. Daarbij staat het boordevol tips, routes, evenementen en meer...

Wat je niet mag missen

Heb je een bezoekje aan Zuid-Limburg op de planning staan? Wij delen graag deze fijne tips met jou. Doen!

Dit wás Zuid-Limburg

Deel jouw Zuid-Limburg met ons!

Deel jouw Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen!