Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Geul & Kasteel St. Gerlach Va15 - Valkenburg aan de Geul

Geul & Kasteel St. Gerlach Va15 - Valkenburg aan de Geul

Wandel je tussen Houthem en Valkenburg, dan waan je je even in een heel andere wereld, waar de Geul door het dal meandert, de vlinders tussen de veelzijdige planten fladderen en château St. Gerlach zijn adellijke klasse uitstraalt. In deze wereld van Buitengoed Geul & Maas nuttig je je maaltijd onderweg in 1 van de vele gezellige kroegjes. Je komt aan in de streek bij het houten stationsgebouw van Houthem-St. Gerlach, als je tenminste niet liever de auto in Houthem parkeert. Je volgt deze formidabele wandelroute over de gerenoveerde wandelpaden via de groene paaltjes.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Start- en eindpunt


Voetpad langs de Geul , 6301 Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

Tips voor onderweg

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt