Een middagje Short Golfen met vrienden

Short Golf. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt hartstikke populair. Een type golf tussen minigolf en professioneel golfen in, voor iedereen toegankelijk. Het Rijk van Margraten biedt dit aan voor solisten, duo’s en groepen, waarbij je eerst natuurlijk uitleg krijgt over hoe je überhaupt de golfclub vasthoudt. Wel een prima idee, in mijn geval…

Bekijk de vlog!

Het Rijk van Margraten is voor veel wandelaars en fietsers al een bekende locatie, te midden van de Margraatse natuur. Wandelroute C1 Eijsden – Margraten biedt dan ook de uitstekende gelegenheid om te genieten van het mooie uitzicht en een kopje koffie van het terras. Het restaurant is ook toegankelijk als je niet komt golfen, dat is een tip zelfs (heerlijke keuken, probeer vooral de Val Dieu salade)!

Maar meer dan dat is het Rijk van Margraten bekend onder professionele en amateurgolfers, die van heinde en verre naar het Limburgse land komen om een balletje te slaan. Dat lijkt vaak een hoge drempel voor mensen die nog onbekend zijn met de sport. Daarom is er dus Short Golf. Negen holes waar je toch flink wat meters aflegt voordat je daar doorheen bent. Ik nam vrienden Lars en Anne mee en heel eerlijk: zij deden het beter dan ik. Gelukkig legde golfprofessional Ferdi ons alles goed uit van tevoren en mochten we eerst een beetje oefenen. Belangrijkste les: als iemand ‘FORE!’ roept, duik dan omlaag en bescherm je hoofd, want dan komt er ergens een bal je richting uit.

Het was een ontzettend leuke middag. Leuker dan midgetgolf in mijn beleving en helemaal niet duur. Het is wel fijn te weten dat ik andere talenten heb. Neem vooral niet je chagrijnige oom mee die niet tegen z’n verlies kan, want dan zijn het negen lange holes ;).

Liefs, Jenneke