Detail

Beekdalroute SC09 Schinnen

Denk je aan de buurtschap Thull en het dorp Schinnen, dan denk je aan de Alfabrouwerij en de Cansisiusstroopfabriek. Dit gebied biedt echter meer: een prachtige wandelroute door het miljoenen jaren oude plateaulandschap. Zo voert de Beekdalroute je onder andere langs de de mooie natuurrijke Mulderplas, waar eveneens gestart kan worden met deze route. Van daaruit volg je de violette (ring)paaltjes en kijk je je ogen uit over het Geleenbeekdal, het Mijnspoorpad en de kapellen, waarvan de Mariakapel op de Krekelberg de mooiste is. Onderweg zijn er meer dan voldoende rustplekken en horecagelegenheden voor een hapje en drankje.

Start- en eindpunt


Thullerkerkweg , 6365 Schinnen, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Wandelboswachter Ellen

Wandelboswachter Ellen ontdekt wat regio Parkstad te bieden heeft: langs de slingerende Geleenbeek wordt Schinnen omzoomd door glooiende heuvels, spot je vlinders op het vlonderpad en en ontdek je de Mulderplas. 
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt