Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Fietsroute Geleenbeekdalroute

Fietsroute Geleenbeekdalroute

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen sommige routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees voorzichtig als je op pad gaat.
Deze fietsroute voert je langs de prachtige natuur rondom het Geleenbeekdal. Onderweg kom je Kasteel Wijnandsrade en Kasteel Terborg tegen waar het goed vertoeven is voor een lekkere versnapering op het terras. 

Het Geleenbeekdal verbindt een grote diversiteit aan landschappen. In het dal vind je natte bossen met elzen en dotterbloemen. Op de steile hellingen groeien bossen met enorme beuken waarin spechten en vleermuizen leven. 

Daartussen liggen bloemrijke graslanden en hoogstamboomgaarden. Tussen alles door slingert de Geleenbeek. Indien je opmerkingen hebt over deze route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl.
Fietsroute Geleenbeekdalroute - Foto 0
Fietsroute Geleenbeekdalroute - Foto 1

Start- en eindpunt


Sportcomplex Minor, Kollenberg 2 te Nuth

Soort route


Fietsroute

Afstand


23,9 km

Knooppuntenlijst


25 > 93 > 92 > 94 > 95 > 98 > 22 > 37 > 36 > 88 > 87 > 83 > 96 > 25

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt