Detail

Fietsroute Geleenbeekdalroute

Deze fietsroute voert je langs de prachtige natuur rondom het Geleenbeekdal. Onderweg kom je Kasteel Wijnandsrade en Kasteel Terborgh tegen waar het goed vertoeven is voor een lekkere versnapering op het terras. 

Het Geleenbeekdal verbindt een grote diversiteit aan landschappen. In het dal vind je natte bossen met elzen en dotterbloemen. Op de steile hellingen groeien bossen met enorme beuken waarin spechten en vleermuizen leven. 

Daartussen liggen bloemrijke graslanden en hoogstamboomgaarden. Tussen alles door slingert de Geleenbeek. Indien je opmerkingen hebt over deze route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl.

Start- en eindpunt


Sportcomplex Minor, Kollenberg 2 te Nuth

Soort route


Fietsroute

Afstand


24,1 km

Knooppuntenlijst


25 - 93 - 92 - 94 - 95 - 98 - 13 - 22 - 12 - 37 - 36 - 88 - 87 - 83 - 96 - 25

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt