Detail

Beekdaelen - Danikerberg route SC06

In dit gebied beginnen de Limburgse heuvels. En wat voor heuvels! De Danikerbergroute voert je langs steile bospaadjes met verrassende vergezichten naar boomgaarden met een unieke pruimensoort. 

Een monumentaal restaurant waar de middeleeuwse Kleine Commanderij van de Duitse Orde was gevestigd, naast een berg waar volgens de legende ooit galgen voor de bokkenrijders stonden. Moderne zorg voor natuur en cultuurlandschap laten je genieten van dit eeuwenoude en unieke gebied.

Download de routebeschrijving en de gele (ring)paaltjes en markeringen helpen je op weg. Parkeren kan bij de Biesenhof in Geleen. Een kop koffie is te verkrijgen bij gasterie de Bokkereyer of de Biesenhof zelf.

Start- en eindpunt


Bergstraat 1A, 6174RN, Beekdaelen, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke loopt de Danikerbergroute en voert je langs steile bospaadjes met verrassende vergezichten, naar boomgaarden met een unieke pruimensoort en laat je genieten van dit eeuwenoude en unieke gebied. 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt