Wandelen door de wijngaard

en het zonnige zuiden vangen in een fles

Hier in Zuid-Limburg vangen we de zon in druiven die groeien op onze wijngaarden. Die zon, maar ook het ambacht van de wijnbouwer en de rijke bodem proef je terug in de wijnen van Zuid-Limburg. Connaisseurs weten het: de meest bijzondere wijnen van Nederlandse bodem vinden hun oorsprong in onze heuvelachtige regio. Aan veel van deze wijngaarden kun je een bezoek brengen. Maak hier kennis met heerlijke wijnen van topkwaliteit en ontdek wijngaarden met een verbluffend uitzicht. 

Breng een bezoek aan de wijngaarden

Domein Holset

Domein Holset is gelegen nabij het drielandenpunt in het dorp Holset en is het Nederlands mousserend wijnhuis én B&B. Het wijndomein profileert zich als Limburgs ‘Champagnehuis’. De mooi verbouwde B&B-boerderij, ligt tussen de wijngaarden. Na de rondleiding ‘Proef Holset’ door de wijngaarden worden in de winkel de wijnen geproefd en kun je ze kopen.

 

Lees meer

Wijngoed Fromberg

Wijngoed Fromberg in Ubachsberg. Dit wijngoed behoort tot de pioniers van Nederland. Je kunt er proeven en ook wijn & allerlei aanverwante producten kopen.

lees meer

Wijndomein St. Martinus

In het bergdorpje Vijlen liggen de natuurlijk duurzaam geteelde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus, de oudste wijngaard van Nederland.

lees meer

Wijngaard Kruisboom

Wijngaard Kruisboom is gelegen tegen de helling van Klimmen en is eigendom van familie Maessen. Het is een kleine wijngaard waarin met veel liefde de wijnstokken worden verzorgd, zodat er samen met de wijnmaker top wijnen geproduceerd kunnen worden. Vanuit de wijngaard kunnen bezoekers van een prachtig uitzicht op Valkenburg met het Casino en Thermae 2000 genieten. In de wijngaard zijn Chardonnay stokken aangeplant en een klein gedeelte is voor de Gewürztraminer bestemd.

Lees meer

Wijndomein De Planck

Wijndomein De Planck in Slenaken is een van de jongste wijnbedrijven in Zuid-Limburg. Hier wordt op innovatieve en professionele werkwijze kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijn gemaakt.

lees meer

Wijngaard de Deelgaarderberg

De witte wijnen die in Wijngaard de Deelgaarderberg geproduceerd worden zijn speciaal geselecteerd om te worden genuttigd bij een aspergemaaltijd. Maar uiteraard kunnen deze wijnen ook op andere momenten gedronken worden.

lees meer

Wittemer Wijngaard

Tussen de heuvels langs de Zinselbeek bij Wahlwiller ligt nog een stukje aards paradijs. De tintelende frisse wijnen van Wittemer Wijngaard Wahlwiller vinden hier hun oorsprong.

lees meer

Route des Vins

Welkom in wijnland Limburg. Bij Route de Vins staat gastronomisch genieten centraal. Hier kun je terecht voor alle informatie omtrent Zuid-Limburgse wijn. Bezoek wijngaarden, de vele wijnbars en restaurants die Limburgse wijn schenken. Beleef de Limburgse wijn tijdens de wijngaardeniers diners, de rondleidingen met een gids. Dwaal door de grotten waar de wijn ligt opgeslagen. Luister naar de vele verhalen over de wijnbouw in de tijd van de Romeinen en daarna. Ontmoet wijnboeren en wordt aangestoken door het enthousiasme waarmee zij hun vak uitoefenen. Geniet van de heuvels en waan je in de meest zuidelijke landen van Europa.

Lees meer

Meer wijnactiviteiten

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website