Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wandelen door de wijngaard

en vang het zonnige zuiden in een fles

Hier in Zuid-Limburg vangen we de zon in druiven die groeien op onze wijngaarden. Die zon, maar ook het ambacht van de wijnbouwer en de rijke bodem proef je terug in de wijnen van Zuid-Limburg. Connaisseurs weten het: de meest bijzondere wijnen van Nederlandse bodem vinden hun oorsprong in onze heuvelachtige regio. Aan veel van deze wijngaarden kun je een bezoek brengen. Maak hier kennis met heerlijke wijnen van topkwaliteit en ontdek wijngaarden met een verbluffend uitzicht. 

Laat je inspireren!

Ontdek het verhaal van wijnregio Zuid-Limburg...

Breng een bezoek aan de wijngaarden

Domein Holset

Domein Holset is gelegen nabij het drielandenpunt in het dorp Holset en is het Nederlands mousserend wijnhuis én B&B. Het wijndomein profileert zich als Limburgs ‘Champagnehuis’. De mooi verbouwde B&B-boerderij, ligt tussen de wijngaarden. Na de rondleiding ‘Proef Holset’ door de wijngaarden worden in de winkel de wijnen geproefd en kun je ze kopen.

 

Lees meer

Wijngoed Fromberg

Deze 3 hectare grote wijngaard is de hoogst gelegen wijngaard van Nederland. De bodem bestaat uit een mineraalrijke löss bovenlaag gemengd met grind op een ondergrond van mineraalrijke kalksteen (mergel). De ondergrond bestaat uit een oudere en daarom ook hardere mergelsoort. Dat maakt dat de druif hard moet werken om de mineralen die erin zitten op te nemen. Dit zorgt voor sterke stokken met druiven die krachtige uitgesproken wijnen leveren. Je kunt hier terecht voor rondleidingen, proeverijen en verkoop van mooie producten. 

Lees meer

Wijndomein St. Martinus

In het bergdorpje Vijlen liggen de duurzaam geteelde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus, de oudste wijngaard van Nederland. De wijngaard bestaat al sinds 1988 en was de eerste die rode wijnen maakte in Nederland. Oenoloog Stan Beurskens, zijn vrouw Nienke en het hele team vertellen je er graag alles over!

Lees meer

Wijngaard Kruisboom

Wijngaard Kruisboom is gelegen tegen de helling van Klimmen en is eigendom van familie Maessen. Het is een kleine wijngaard waarin met veel liefde de wijnstokken worden verzorgd, zodat er samen met de wijnmaker top wijnen geproduceerd kunnen worden. Vanuit de wijngaard kunnen je van een prachtig uitzicht op Valkenburg genieten. In de wijngaard zijn Chardonnay stokken aangeplant en een klein gedeelte is voor de Gewürztraminer bestemd.

Lees meer

Wijngaard de Deelgaarderberg

De witte wijnen die in Wijngaard de Deelgaarderberg geproduceerd worden zijn speciaal geselecteerd om te worden genuttigd bij een aspergemaaltijd. In het najaar van 2007 zijn de wijnstokken verplant van Maasbracht naar Maria-Hoop.
Vanaf 2008 worden er jaarlijks een aantal rijen met wijnstokken aan de wijngaard toegevoegd. Momenteel bestaat onze wijngaard uit 1300 wijnstokken waarvan Acolon, Dornfelder, Auxerrois en Pinot Blanc. 

Lees meer

Wittemer Wijngaard

In 1999 nam Wim Hendriks de wijngaard in Wahlwiller over en nu staan er 1200 stokken. Op de kalkgraslanden rondom de wijngaard vindt je bijzondere kalkflora en -fauna van orchideeën, kruiden zoals tijm en oregano, bewoonde dassenburchten en de beschermde wijngaardslak. Alles gebeurt ambachtelijk: oogsten met de hand, kneuzen en ontstelen met de schaar, het persen en de toevoeging van de wijngist.

Lees meer

Bekijk alle wijngaarden in Nederlands én Belgisch Limburg!

Wist je dat 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiven wordt op onze bodem geteeld worden? Bekijk alle wijngaarden in Nederlands en Belgisch Limburg op de website van Stichting Promotie Limburgse Wijnen

Lees meer

Meer wijnactiviteiten

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website