Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Bier proeven & proberen

Zoveel bieren, zoveel smaken!

Zoveel bieren, zoveel smaken. Bier proeven kan uiteraard in combinatie met een rondleiding door een van de (voormalige) brouwerijen. Daarnaast zijn er nog heel veel andere plekken waar je kunt proeven en proberen.

Tips voor de beste proeflokalen

1

Gulpener Brouwlokaal

Bezoekers worden verrast door de smaak van de regio in het eetcafé waar volgens het 25 miles concept gewerkt wordt. Dit betekent dat alle ingrediënten uit een straal van 40 kilometer gehaald worden. Bovendien kun je genieten van Gulpener speciaalbier in de hoptuin. Ontdek het huis van de Vrije Brouwer, het Bierkenniscentrum van Nederland. Dompel je onder in de Gulpener bier- en brouwgeschiedenis. Daal af naar de gewelfde kelders met meer dan 100 verschillende bierstijlen vanuit de hele wereld.

Lees meer
2

Sittardse Brandslang

In Sittard ligt een hele 'slinger' van cafés die Brandbier schenken. Samen vormen zij de Sittardse Brandslang en bieden ze een leuk arrangement om verschillende bieren te proeven en van de stad te genieten. Reserveer hier je Sittardse Brandslang arrangement!

lees meer
3

Brouwerij de Fontein

Brouwerij De Fontein is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij met een sfeervol proeflokaal en terras. Zo kunnen bezoekers in een landelijke omgeving van alle huisgemaakte producten genieten die de brouwerij te bieden heeft zoals: speciaalbieren, likeuren, vlaai, etc. In de zomer kan dat op het weidse terras, in de winter lekker bij de kachel.

lees meer
4

Café Leeuw Aan De Brug

In Café Leeuw Aan De Brug (met unieke ligging op Geuleiland) in Valkenburg waar je kunt kiezen en proeven uit een enorm assortiment uit bieren van het vat en op fles.

lees meer
5

Boscafé 't Hijgend Hert

Bij Boscafé 't Hijgend Hert in Vijlen schenken ze Hertenbier. Dit bier is speciaal voor hen gebrouwen en smaakt heerlijk na een lekkere herfstwandeling.

lees meer
6

Brasserie Amuseer

Brasserie Amuseer is gevestigd in een voormalige hoeve in hartje Wijlre, gelegen naast de Brand Bierbrouwerij. Als officieel Brand Proeflokaal kun je hier heerlijke biertjes proeven. Een prima uitvalsbasis voor talloze fiets- en wandelroutes door het adembenemende Heuvelland en dus de perfecte gelegenheid om even op adem te komen en nieuwe energie op te doen. 

Lees meer

Wist je dat je met bier ook heel lekkere gerechten kunt maken? Probeer het volgende recept eens thuis!

Stoofpotje van rundvlees in Limburgs Dubbel en Appelstroop (Hoofdgerecht)

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 2 uien
  • 1kg doorregen runderlappen
  • 4el. bloem
  • 60gr. bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 200ml. runderbouillon
  • 1 fl. Limburgs Dubbel (330ml)
  • 4 el Limburgse appelstroop

 

Bereiding:

Snijd het vlees in grove stukken van 2x2 cm en bestrooi het met zout, peper en bloem. Verhit de boter in een grote, ovenvaste braadpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe als het schuim van de boter is weggetrokken. Bak de stukjes vlees rondom goed bruin, voeg dan de ui toe en bak 2 minuten mee. Blus het geheel af met het bier. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de appelstroop en de bouillon toe en laat het geheel minimaal 2,5 uur stoven.

 

Recept: Brouwerij de Fontein, Stein.

Meer bier...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website