Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Finale Amstel Gold Race-Lus 3 Zuid-Limburg

Limburg is de wielerprovincie bij uitstek. Pittige beklimmingen, razendsnelle afdalingen, holle wegen om doorheen te racen en meer dan cameravriendelijke, oogstrelende landschappen zo ver je kunt kijken – Zuid-Limburg heeft het allemaal. Deze streek is dan ook de aangewezen locatie voor wielrenklassieker De Amstel Gold Race. Je beleeft de finaleronde zelf door de routebordjes van de Amstel Gold Race – Lus 3 te volgen. Op deze wielrenroute treed je in de bandensporen van de professionals op de roemruchte Cauberg, Keutenberg, Gulperberg en Eyserbosweg. Je kunt op verschillende plekken op deze route instappen, zoals in Gulpen, waar je ook gemakkelijk kunt parkeren. Geen zin of laadbakruimte om je eigen fiets mee te nemen? Huur er een bij Cycle Center Tweewielerverhuur in Valkenburg.

Start- en eindpunt


Plenkertstraat 2, 6301 GM Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wielrenroute

Afstand


68,6 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk

Tour de Frans

Frans Bauer heeft samen met Mariska de Zuid-Limburgse heuvels waaronder de Cauberg en het Drielandenpunt onveilig gemaakt op de wielrenfiets!
Bekijk video
Start Finish

Tips voor onderweg

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt