Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Finale Amstel Gold Race-Lus 3 Zuid-Limburg

Finale Amstel Gold Race-Lus 3 Zuid-Limburg

Limburg is de wielerprovincie bij uitstek. Pittige beklimmingen, razendsnelle afdalingen, holle wegen om doorheen te racen en meer dan cameravriendelijke, oogstrelende landschappen zo ver je kunt kijken – Zuid-Limburg heeft het allemaal. Deze streek is dan ook de aangewezen locatie voor wielrenklassieker De Amstel Gold Race. Je beleeft de finaleronde zelf door de routebordjes van de Amstel Gold Race – Lus 3 te volgen. Op deze wielrenroute treed je in de bandensporen van de professionals op de roemruchte Cauberg, Keutenberg, Gulperberg en Eyserbosweg. Je kunt op verschillende plekken op deze route instappen, zoals in Valkenburg vanaf Par’Course hét village départ voor de wielersportliefhebber , waar je ook gemakkelijk kunt parkeren. Hier kun je ook terecht voor een kopje koffie of voor fietsverhuur.

Heb jij de routes van lus 1 en lus 2 al in de benen?
Finale Amstel Gold Race-Lus 3 Zuid-Limburg - Foto 0
Finale Amstel Gold Race-Lus 3 Zuid-Limburg - Foto 1
Finale Amstel Gold Race-Lus 3 Zuid-Limburg - Foto 2

Start- en eindpunt


Amstel Gold Experience, De Leeuwhof 2 te Valkenburg a/d Geul

Soort route


Wielrenroute

Afstand


76,5 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk

Tour de Frans

Frans Bauer heeft samen met Mariska de Zuid-Limburgse heuvels waaronder de Cauberg en het Drielandenpunt onveilig gemaakt op de wielrenfiets!
Bekijk video
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt