Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Pelgrimeren in Zuid-Limburg

Op reis langs het Jacobspad

Wist je dat je voor een pelgrimstocht Nederland helemaal niet hoeft te verlaten? Het Jacobspad (beter bekend als Camino de Santiago) loopt ook gewoon door Zuid-Limburg! 

 

Deze reis geeft rust, laat je nadenken over wat echt belangrijk is in het leven en brengt je inzichten. Onderweg ontdek je het religieuze verleden, de prachtige omgeving en de unieke cultuur van Zuid-Limburg. Je ontmoet nieuwe vrienden en de locals zullen je gastvrij ontvangen. Wees welkom!

 

 

Wat is dat pelgrimeren nu eigenlijk?

Een pelgrimage is een bedevaart of bezinningstocht. Het is een eeuwenoud ritueel waarbij men een voettocht onderneemt naar een heilige plaats. Je kunt afschakelen van de dagelijkse hectiek: even niks regelen, geen vergaderingen en niet constant online op social media. Je houdt je alleen bezig met lopen en de vraag "Waar eet en slaap ik vanavond?". Stap voor stap dwalen je gedachten af. Wat een rust! 

Foto © Pelgrim in Limburg

Het Jacobspad is er voor iedereen

Het Jacobspad is er voor iedereen: of je nu op weg bent naar Santiago de Compostela of gewoon een rondje wilt lopen om je hoofd leeg te maken. Je ervaart hoe het is om onderweg te zijn. Ontdek hier of zo'n grote pelgrimstocht iets voor jou is of haal als oud-pelgrim herinneringen op aan eerdere Camino ervaringen.  

Jacobspad Zuid-Limburg
Jacobspad Zuid-Limburg Pelgrimeren in het heuvellandschap

Het Jacobspad komt in Roosteren, het meest noordelijke plaatsje van Zuid-Limburg, de regio binnen en gaat via het prachtige heuvellandschap en de idyllische dorpjes naar België of Duitsland. Onderweg wijzen de blauwe bordjes met de Jacobsschelp je de weg. 

In de voetsporen van Sint Jacob

Heel leuk dat Jacobspad, maar wie is Sint Jacob eigenlijk?

Sint Jacob of Sint Jacobus (Santiago in het Spaans) was één van de twaalf apostelen van Jezus Christus en werd gezien als heilige. De apostel ligt begraven in de kathedraal van Santiago de Compostela, wat hierdoor een bedevaartsoord werd. Pelgrims reisden er van heinde en verre naar toe om de heilige te vereren. Zo onstond een heus web van Jacobsroutes door Europa!  

 

Foto © Pelgrim in Limburg

Dit moet je weten!

 1. Etappes

  Etappes Het Jacobspad Limburg is opgedeeld in kleinere stukken van ongeveer 10 tot 20 kilometer. Je kunt dus een paar uurtjes lopen of ze allemaal achter elkaar plakken!

 2. Overnachten

  Overnachten Moe van zo'n hele dag stappen? Blijf logeren in Zuid-Limburg. Morgenvroeg word je uitgerust wakker van het fluiten van de vogels, de zon die langzaam het heuvellandschap verwarmt en de geur van verse koffie. Nu kun je er weer een dagje tegenaan!

 3. Proef de sfeer!

  Proef de sfeer! Andere pelgrims en wandelaars gingen je voor en ontdekten al het Jacobspad in Zuid-Limburg. Lees hun verhalen!

Treed in de voetsporen van Sint Jacob!

 1. Mijn Pelgrimspad

  Mijn Pelgrimspad In Mijn Pelgrimspad verkent Annemiek Schrijver het Jacobspad (Zuid-)Limburg. 15 afleveringen vol natuurschoon, wonderlijke ontmoetingen en mysterieuze belevenissen. Ontdek ook de plekjes waar Annemiek is geweest!

Meer over onthaasten in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website