Heuvelland-Fietsroute

Heuvelland-Fietsroute

De Heuvelland-Fietsroute neemt je mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Vaalserberg naar de Sint-Pietersberg of andersom. Zoals je van het Heuvelland gewend bent, fiets je heuvel op, heuvel af langs prachtige uitzichten, idyllische dorpjes en vakwerkhuizen. Je maakt zelfs een uitstapje naar Duitsland.

De heuvels zijn de leidraad in de fietsroute en zorgen voor de prachtigste uitzichten. Onderweg in het vijfsterren-landschap ontdek je meer over Maastricht, Bemelen, Gulpen en Vaals. De Heuvelland-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals dragen het keurmerk ‘Cittaslow’. Slow leven betekent goed leven: neem de tijd om te genieten van de kleine dingen van het leven. Juist die kleine dingen blijken in het beleven van geluk heel groot te zijn en kun je dus beleven bij het fietsen van deze route.  

Je start de route ofwel vanaf de Sint-Pietersberg ofwel vanaf de Vaalserberg. In Maastricht kun je parkeren bij het Oog van Sint Pieter (betaald parkeren) of aan de zuidzijde van het natuurgebied bij Chalet d’n Observant, parkeerplaats van Natuurmonumenten (leden gratis, niet-leden gelijk tarief Oog van Sint-Pieter). De route is eenvoudig te fietsen, want je volgt de speciale bewegwijzering. 

Het knooppuntensysteem kun je vervolgens gebruiken om via een andere route terug te fietsen naar je startpunt. Ook is het mogelijk om een grote euregionale fietsronde af te leggen: de ALM-route. De ALM-route verbindt Aken, Luik en Maastricht. Vanaf de Vaalserberg kun je hiervoor inhaken op de Ravel 38 /39 in België richting Luik en daarna vanuit Luik te vervolgen via de Maasroute. Je komt dan weer uit bij het startpunt op de Sint-Pietersberg.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Heuvelland-Fietsroute

De Heuvelland-Fietsroute neemt je in 41,1 km mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Sint-Pietersberg naar de Vaalserberg (of andersom). Fiets langs prachtige uitzichten en idyllische dorpjes.
+4

Start- en eindpunt


Parking 't Oog van Sint Pieter, Luikerweg 71a, in Maastricht

Soort route


Fietsroute

Afstand


41,1 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Tip voor onderweg

Heuvelland Hotels

Ben je op zoek naar een hotel in Zuid-Limburg en dan het liefst een authentiek familiehotel gelegen tussen de heuvels? De Heuvelland Hotels onderscheiden zich door een rustige ligging, verzorgde faciliteiten, een persoonlijke benadering en een ongedwongen sfeer.
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt