Detail

RAVel 39 / 38

De RAVeL 39/38 is een van de oudste en meest mythische RAVeL’s. Je fietst van het Drielandenpunt in 50 km naar Luik over de (geasfalteerde) oude spoorlijnen 39 en 38 met weinig kruisende wegen. Onderweg ontdek je het Land van Herve en zijn weilanden, boomgaarden en lokale producten. Fiets langs het Fort van Battice. Stap even van je fiets in Clermont-sur-Berwinne en bewandel de beklinkerde straatjes van één van de mooiste dorpjes in Wallonië. Beklim in Luik de trappen van de Montage de Bueren en geniet bovenaan op de Citadel van een prachtig uitzicht over de stad. Onderaan vind je Brasserie C en Brouwerij Curtius, waar je geniet van een Belgisch biertje met Luikse balletjes.

De route is eenvoudig te volgen via de bewegwijzering langs de weg. Bij het Drielandenpunt ga je richting Gemmenich. Na 1,4 km begint de RAVeL Lijnen 39 en 38. Vertrekpunt: Tour Panoramique des Trois Frontières, Route des Trois Bornes 99, 4851 Gemmenich (Plombières).

Deze route sluit vanuit Vaals ook aan op de Heuvelland-Fietsroute richting de Sint-Pietersberg in Maastricht. Wil je een (meerdaags) rondje fietsen tussen Maastricht, Vaals en Luik. Check dan de euregionale fietsroute van zo’n 120 km waarin de Maasroute, RAVeL 38/39 en Heuvelland-Fietsroute worden gecombineerd.

Start- en eindpunt


Drielandenpunt Vaals

Soort route


Fietsroute

Afstand


49,5 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt