Detail

Maasroute Luik - Maastricht

Laat de hellingen van de Citadel van Luik achter je en fiets in 34 km richting Maastricht. Je legt slechts een deel van de Maasroute af, maar dat maakt het zeker niet minder indrukwekkend. Fiets door Visé, het grensstadje gelegen aan weerszijden van de Maas. Ontdek het Sluizencomplex van Lanaye en fiets via de Doorsteek van Caestert naar de Sint-Pietersberg in Maastricht.
De route is eenvoudig te volgen via de bewegwijzering langs de weg. De route start aan de voet van de loopbrug Passerelle Saucy in Luik, in de Quai Edouard van Beneden, op de rechteroever van de Maas.

Deze route sluit in Maastricht ook aan op de Heuvelland-Fietsroute richting de Vaalserberg in Vaals. Wil je een (meerdaags) rondje fietsen tussen Maastricht, Vaals en Luik. Check dan de euregionale fietsroute van zo’n 120 km waarin de Maasroute, RAVeL 38/39 en Heuvelland-Fietsroute worden gecombineerd.

Start- en eindpunt


Place des Guillemins 2, 4000 Liège, Liège

Soort route


Fietsroute

Afstand


34,0 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt