Detail

Stadswandeling Meerssen

Meerssen: groene gemeente, wijnwalhalla, en thuis van menig stukje cultuur-historisch erfgoed. Van de Gotische Basiliek tot de allereerste internationale spoorlijn, er is onderweg een schat aan architectuur, cultuur en historie te zien. Gedurende deze wandeling ontdek je hoe koningen en koninginnen, pausen en boeren de geschiedenis van Meerssen naar hun hand zetten, om uiteindelijk tot het Meerssen van nu te komen. Een bourgondische gemeente tussen het groen die je zal verrassen, verwonderen en doen stilstaan. 

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Meerssen

Ontdek Meerssen; een bourgondische gemeente tussen het groen die je zal verrassen, verwonderen en doen stilstaan. De route van 3 km laat je zien hoe koningen en koninginnen, pausen en boeren in het verleden het Meerssen van nu gevormd hebben.

Start- en eindpunt


Visit Zuid-Limburg Servicepunt Bloemenhuis de Zonnestraal, Gasthuisstraat 26 te Meerssen

Soort route


Wandelroute

Afstand


2,6 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt