Minitrip: Instahotspots in Limburg

Het oog wil ook wat...

Hallo! Wij zijn Patrick en Linda, @groovypat en @vlinderlin op Instagram , en we zijn dol op het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg. We komen er al jaren met enige regelmaat en het voelt altijd weer een beetje als “thuiskomen”. Ook de bourgondische ondernemers geven ons elke keer een warm welkom. We blijven elke keer weer mooie nieuwe fotoplekjes ontdekken en rijden er met veel plezier rond. Daarom willen we graag onze favoriete plekjes delen met jullie en we hopen dat het jullie net zoveel plezier geeft als ons. Geniet met een zachte G!

Dag 1 - Heerlijk Heuvelland

5 sterren foto's in een 5 sterren landschap

Onze ervaring in Zuid-Limburg is dat we nòg steeds nieuwe mooie plekjes ontdekken, elke keer als we er zijn. We zijn rasechte Zuid-Limburg-fans, en 'rondrijden zonder plan' is elke keer weer een feestje. Dit mooie 'Toscane in Holland' verrast ons keer op keer met 'ingehouden adem momenten'. Als je vanaf Restaurant Buitenlust omhoog loopt of fietst via de Epenerbaan - het is wel een klim, maar zo de moeite waard - , kom je langs de meest adembenemende vergezichten. 

Na de eerste bocht aan de rechterkant zie je een prachtig vergezicht met de mooie “lonely tree” en geweldige dieptewerking van de dalen en heuvels erachter. Na de volgende bocht krijg je aan de rechterkant een wandelpad met mooie doorkijkjes en Schotse Hooglanders die er vredig staan te grazen. Het lijkt erop dat zelfs deze dieren heerlijk van het uitzicht liggen te genieten. Wij waren hier op een mooie, vroege, mistige ochtend, dan is het dubbel genieten! De Epenerbaan loopt door het Vijlenerbos, absoluut een aanrader voor een heerlijke boswandeling. Maak je wandeling compleet met een bezoek aan Boscafe 't Hijgend Hert, waar een gezellige, knusse sfeer heerst. Droom vervolgens heerlijk weg in een van de kamers van Domein Holset.

Dag 2 - Dag 2 - Toscane in Limburg

Buitenland in eigen land

Zwaar favoriet bij ons en super fotogeniek is het “Toscaanse” uitzicht over Eys vanaf de rand van het Eyserbos. Als je optimaal van deze omgeving wilt genieten is Dalauro Bed & Breakfast een dikke aanrader. Achter Dalauro begint een prachtige wandelroute waar je langs hele mooie doorkijkjes en vergezichten loopt en boven aan de Eyserbosweg uit komt. Ook aan de andere kant van Dalauro zijn prachtige fotogenieke plekjes te vinden, zoals de Ribbelheideweg en de Kamerbergweg. Aanraders bij zonsop- of ondergang. 

+2

De Fromberg ligt in dezelfde omgeving, als je daar de berg op gaat waan je je zo in het buitenland. Bij de T-splitsing van de Heugdenweg met de Scheumerweg heb je een fenomenaal uitzicht, waar de verschillende lapjes grond op een geweldige patchwork deken lijken. En het geeft bijna een “rollercoaster” gevoel als je er weer af rijdt! Ga wel even in de rem Bij Pauls onderaan de Fromberg, voor een overheerlijk ijsje of de lekkerste bites op een borrelplank!

Dag 3 - Heuvel op, heuvel af

De mooiste vergezichten zijn een klim waard

Wij komen uit Noord-Holland en zijn gewend aan heel veel molens, maar deze Zuid-Limburgse molen ligt bovenop een heuvel, dat is wel héél bijzonder! Vlak bij deze molen kun je op het panorama terras van Herberg de Bernardushoeve genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een zalig hapje en drankje.

Als je in de buurt van Simpelveld bent, bovenaan de Schanternelsweg , kijk je zo met de weg mee naar beneden. Daar staat een mooi rijtje boompjes langs de weg die de prachtige wijdsheid van het heuvelland inwijzen. Er staat een bankje, dus je kan er ook even lekker van genieten. Wij waren er op een mooie mistige ochtend, en we genoten van de natuur die wakker werd. Niet ver daarvandaan hebben we op diezelfde ochtend een geweldige ontdekking gedaan. We zijn een doodlopend landweggetje ingegaan, de Putsweggerveldweg, en aan het einde kom je op zo’n mooi plekje! Je kijkt uit over Simpelveld en Bulkemsbroek vanaf een hoger deel, en de mist hing prachtig in het dal. We gingen er een beetje van fluisteren, zo mooi was het.

Dag 4 - Slenteren door Valkenburg

Fonkelende vestingstad verscholen in het groen

Valkenburg is zo gezellig, met een gemoedelijk centrum en mooie historische elementen. Bij de Geulpoort heb je een prachtig  fotogeniek plekje met uitzicht op de Geul. Via de Oosterweg ga je richting Oud-Valkenburg en daar kun je heerlijk wandelen langs ditzelfde mooie riviertje. Je komt terecht op een sprookjesachtige plek met een heus kasteel: Kasteel Schaloen. De bomenlaan ernaartoe is heel fotogeniek vanaf de brug en er is een prachtige kasteeltuin! Als je vanaf het kasteel naar de andere kant van de weg gaat kom je op de Sint Jansbosweg. Hier op de kruising van de Kapelkensveldweg vind je een mooie veldkapel gemaakt van mergelsteen, met schattige doorkijkjes in de begroeiing. 

+2

Dag 5 - Bourgondisch Maastricht

Waan je in Franse sferen

Maastricht is een klasse apart. Er heerst een gezellige gemoedelijke sfeer en je krijgt spontaan zin om op elk terrasje een ander speciaalbiertje te gaan proeven. Tegelijkertijd is de stad heel historisch, met prachtig bewaarde oude elementen. Wij zijn dol op het Jekerkwartier. De wandeling daar loopt deels door het park met prachtige instaspots, doorkijkjes en reflecties. 

Je gaat een heel stuk terug in de tijd als je onder de Helpoort doorgaat en door gezellige straatjes en de oude stadsmuur loopt. De Sint Servaasbrug is heel fotogeniek vanaf de kade gezien en als je na een mooie wandeling zin hebt om heerlijk te eten is Café Sjiek the place to be! Als je de kade vervolgt met de auto via de Lage Kanaaldijk, vervolg je je weg omhoog de berg op met steile haarspeldbochten. Daar ligt het mooie Grand Café Buitengoed Slavante, waar je een geweldig uitzicht hebt vanaf het terras. En als je vanaf hier een stuk verder loopt kom je bij Kasteel Ruine Hoeve Lichtenberg waar je vanaf de toren kan genieten van een prachtig vergezicht over Limburg en België. 

Dit vind je vast ook interessant!