Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Zó wild van wild

Het wilde Zuiden

Begin oktober wordt het jachtseizoen geopend. Een periode die naast traditie, met name in het teken staat van rijk gevulde maaltijden en smakelijke vleesgerechten op de menukaart. Deze worden veelal geserveerd met verrukkelijke sauzen en chutneys uit eigen streek. De juiste wijn of het goede bier mag daarbij niet ontbreken. Kortom, die tijd van het jaar waar een heleboel Limburgse heerlijkheden elkaar treffen op het bord.

Wild op het menu

Van hertencarpaccio en –bief en wildstoofpotje tot wildzwijnfilet. Zomaar een greep uit de gerechten die je in het wildseizoen tegenkomt bij die restaurants in Zuid-Limburg die hun menukaart graag aanpassen aan de tijd van het jaar.

Château St. Gerlach

Château St. Gerlach in Valkenburg a/d Geul heeft twee restaurants waar je je culinair kunt laten verrassen. Zowel het restaurant als Bistro de Liège werken met streekproducten en passen hun menukaart aan de seizoenen aan. Geniet van de herfst!

Ook leuk en lekker: de gezellige 'huiskamer' Burgemeester Quicx, Coffee & More in de kasteelhoeve. 

Lees meer

Boscafé ‘t Hijgend Hert

Boscafé ‘t Hijgend Hert in het Vijlenerbos. Ook hier pruttelen de wildstoofpotjes volop tijdens het wildseizoen. Na een stevige herfstwandeling door het omliggende bos, smaken deze extra goed.

Lees meer

Restaurant de Gerardushoeve

Restaurant de Gerardushoeve in Epen organiseert drie keer per jaar een streekweek. In het najaar staat Wild & Wijn centraal. Samen met de wild leveranciers zoeken zijn de mooiste wildgerechten om de Limburgse wijnen te laten stralen!

Lees meer

Restaurant Cuba Libre

Restaurant Cuba Libre in Vijlen serveert verrassende Cubaanse gerechten, en allemaal vervaardigd van ingrediënten uit de streek. Zoals bijvoorbeeld Conejo en Caribe preparado: Konijn met kruiden, knoflook en pepers.

Lees meer

Vijlerhof

Vijlerhof in Vijlen komt ieder jaar met een speciale wildkaart vol typische gerechten voor dit seizoen.

Lees meer

Hotel-Restaurant de Oude Brouwerij

De herfst en winter zijn op culinair vlak de mooiste seizoenen voor de meeste koks. Zo ook voor de koks van Hotel-Restaurant de Oude Brouwerij in Mechelen. Wild! is het ultieme scharrelvlees dat niet op de kaart mag ontbreken. Voor diverse gerechten als Hertenrugfilet, Hazenbout, Wildstoverijtje en 'Knienbats in 't zoer' kun je bij hen terecht.

Lees meer

Brasserie Amuseer

Bij Brasserie Amuseer kun je rekenen op Limburgse gastvrijheid en hartelijkheid in een hippe ambiance met een knipoog naar de roots. Brasserie Amuseer is gevestigd in een voormalige hoeve in hartje Wijlre. De kracht van Amuseer zit in de eenvoud. Geen ingewikkelde ingrediënten, maar vertrouwde smaken op een creatieve en eigentijdse wijze gepresenteerd. De keukenbrigade werkt uitsluitend met verse producten van hoge kwaliteit. 

Lees meer

Lekker bij de open haard

Lekker bij de openhaard

Warme jas en stevige schoenen aan, sjaal om en naar buiten voor een stevige wandeling. Vervolgens met roze wangen en koude handen de gezelligheid opzoeken met een warme chocomel of een smakelijk bokbiertje. Zie je het voor je? Hieronder een aantal restaurants en café's waar het knappend haardvuur al op je wacht!

Lees meer

Nog meer lekkers...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website