Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Vegetarisch eten in Zuid-Limburg

Prik je een vorkje mee?

De Bourgondische levensstijl in Zuid-Limburg is veelzijdiger dan je denkt. Juist voor de bewuste eter is er van alles te ontdekken op culinair gebied, ook voor de vegetariër! Het land brengt heerlijke groenten, fruit, granen en noten voort die de chefs verwerken tot smakelijke gerechten en met trots aan je serveren. Overal in Zuid-Limburg valt er wel een vegetarisch vorkje mee te prikken.

Vegetarisch eten kriskras door Zuid-Limburg

De Smidse

Bij Herberg de Smidse in Epen logeer je zoals vroeger bij oma. De groenten komen gedeeltelijk uit de eigen moestuin. Het brood dat je bij je diner en lunchgerechten eet, is huisgemaakt van speltmeel van de Commandeursmolen uit Mechelen. Passie voor ambacht en liefde voor mooie producten, dat proef je in de gerechten. 

Lees meer

Brasserie Mijn Streek

Eigenlijk heb je Heerlen niet gezien als je niet een kijkje hebt genomen vanuit de bovenste verdieping van SCHUNCK*. Eenmaal boven eet je meteen een hapje mee bij Brasserie Mijn Streek, de ideale plek voor je vegetarische lunch of diner midden in de stad. De kaart wisselt geregeld, maar er zijn altijd verrassende vegetarische gerechten te kiezen.

Lees meer

Gulpener Brouwlokaal in Gulpen

Natuurlijk is dit dé plek voor een biertje van eigen bodem, maar ook hier kom je aan je vegetarische trekken. Het Gulpener Brouwlokaal hanteert een fantastisch 25 miles-concept: álles op de kaart is gemaakt van grondstoffen geproduceerd binnen een straal van 40 kilometer, zelfs die quinoasalade of paddenstoelentosti. Bovendien heeft elk gerecht een mooi verhaal.

Lees meer

Lumière Cinema Restaurant Café

In de monumentale elektriciteitscentrale van de oude Sphinx fabrieken kunnen bezoekers dagelijks vanaf 11:00 uur terecht voor filmvoorstellingen in de bioscoop én een heerlijke vegetarische lunch of uitgebreid diner in het restaurant/café. Geniet in de zomer op het zonovergoten terras aan het water.

Lees meer

Coffee Mundo The Library

In het bruisende Ligne, dé nieuwe, hippe ontmoetingsplek aan de rand van het oude centrum van Sittard, vind je Coffee Mundo The Library: een plek waar koffie zetten tot een ware kunst is verheven én een plek waar je heerlijk vegetarisch kunt eten. Alles wordt zelf bereid in eigen keuken, zo ook hun overheerlijke vega-favoriet: verse falafel.

Lees meer

Happy Italy in Kerkrade

Bij ‘The Fast Italian’ krijg je lekker, veel, vers en snel Italiaans eten. De keuze is groot, ook voor de vegetariër. Er zijn wel meer dan 15 verschillende vegetarische pizza’s en pasta’s! Happy Italy ligt pal naast de Leisure Dome in Kerkrade, dus na dat vegetarische diner plak je er een compleet avondje uit tegenaan.

Lees meer

Tips van onze bloggers!

7x biologisch in Limburg

PUUR! uit eten
Ook in Limburg is biologisch eten in opkomst. Misschien juist wel omdat biologisch lekkerder is... Lees haar tips en hotspots!
Lees meer

De Eyserhalte in Eys

Jenneke & Leonie
Jenneke & Leonie mochten een bezoek brengen aan een van de meest culinaire plekken: de Eyserhalte in Eys.
Lees meer

Wist je dat...

... D´r Moostuin uit Berg en Terblijt winnaar is van de Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs 2017. Een lokale bijdrage aan duurzaamheid, gezond eten en het belang van ecologisch tuinieren.

Glutenvrij genieten in bij Brasserie America

Overal in Zuid-Limburg is er gehoor voor bijzondere eetwensen, ook als je bijvoorbeeld op zoek bent naar keuze in glutenvrij. Brasserie America in Valkenburg heeft een compleet glutenvrije menukaart. Bijna alle gerechten van de gewone kaart kunnen ook glutenvrij worden bereid, waardoor je lekker mee kunt eten met je tafelgenoten.

Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website