Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Mergellandroute Zuid-Limburg

Mergellandroute Zuid-Limburg

Van het Drielandenpunt op de Vaalserberg tot de beroemdste stadsgezichten van Maastricht: op deze autoroute zie je alle hoogtepunten van het Zuid-Limburgse heuvelland. 

De Mergellandroute, te volgen via de speciale zeshoekige Mergellandroute-bordjes, is met recht een van de bekendste autoroutes van Nederland. 

Op deze 110 kilometer lange route over veelal rustige wegen kom je door de prachtige natuur met vanaf iedere heuveltop een ander adembenemend vergezicht. 

Ook leer je de authentieke Zuid-Limburgse cultuur kennen in de gezellige dorpjes, zoals Epen, Slenaken en Eijsden. Ieder dorp heeft zijn eigen riante terrassen met zijn unieke streekgerechten, dus het wordt nog moeilijk kiezen waar je pauze houdt! 

Het officiële startpunt van deze geliefde route is station Maastricht, maar het is mogelijk om op ieder punt aan te haken. Op de speciale plattegrond, verkrijgbaar bij Visit Zuid-Limburg, zie je de verschillende highlights en attracties van deze onvergetelijke autoroute.

Let op: de Mergellandroute kan alleen in één richting gereden worden!

Let op, de route is tot 1 november gesloten voor motorrijders in de omgeving van het Vijlenerbos.

+2
Mergellandroute Zuid-Limburg - Foto 0
Mergellandroute Zuid-Limburg - Foto 1
Mergellandroute Zuid-Limburg - Foto 2
Mergellandroute Zuid-Limburg - Foto 3

Start- en eindpunt


Limburglaan 312, 6229 Maastricht, Netherlands

Soort route


Autoroute

Afstand


112,2 km

Moeilijkheidsgraad


Heel gemakkelijk
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt