Mergellandroute Zuid-Limburg

Mergellandroute Zuid-Limburg

Van het Drielandenpunt op de Vaalserberg tot de beroemdste stadsgezichten van Maastricht: op deze autoroute zie je alle hoogtepunten van het Zuid-Limburgse heuvelland. 

Let op! Wees er bewust van dat de routes deels voeren over lokale wegen die ook door fietsers en wandelaars worden gebruikt. Geef elkaar de ruimte, beperk je geluidsniveau en pas je snelheid aan, dan kan iedereen van zijn tochtje genieten. Bekijk daarom de verkeerssituatie ter plekke en pas je gedrag daarop aan om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ga veilig op pad! 

De Mergellandroute, te volgen via de speciale zeshoekige Mergellandroute-bordjes, is met recht een van de bekendste autoroutes van Nederland.  Op deze route over veelal rustige wegen kom je door de prachtige natuur met vanaf iedere heuveltop een ander adembenemend vergezicht.  Ook leer je de authentieke Zuid-Limburgse cultuur kennen in de gezellige dorpjes, zoals Epen, Slenaken en Eijsden. Ieder dorp heeft zijn eigen riante terrassen met zijn unieke streekgerechten, dus het wordt nog moeilijk kiezen waar je pauze houdt! 

De Mergellandroute kan alleen in één richting gereden worden! Het officiële startpunt van deze geliefde route is station Maastricht, maar het is mogelijk om op ieder punt aan te haken. Op de speciale plattegrond, verkrijgbaar bij Visit Zuid-Limburg, zie je de verschillende highlights en attracties van deze onvergetelijke autoroute.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Auto Mergellandroute Zuid-Limburg

Eén van de meest geliefde autoroutes van Nederland is de Mergellandroute. Hij leidt je over de heuvels, langs kastelen en boerderijen en door de meest pittoreske dorpjes van Zuid-Limburg.
+2

Start- en eindpunt


Limburglaan 312, 6229 Maastricht, Netherlands

Soort route


Autoroute

Afstand


121,6 km

Moeilijkheidsgraad


Heel makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Tip voor onderweg

Zuid-Limburg per 2CV

Huur een 2CV via Eend Huren Limburg, toer door het prachtige Limburgse landschap en waan je je in het buitenland. Een ware belevenis en genieten met een zachte G!
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt