Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 1

Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 1

Gemeente Gulpen-Wittem was het toneel voor veel bijzondere, heldhaftige en tragische oorlogsgebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De gevallenen worden op belangrijke locaties in de omgeving herdacht en de verschillende monumenten en plaquettes geven gelegenheid om stil te staan bij alles dat hier is voorgevallen.

Twee wandelingen van 10 en 12 kilometer starten beide in Wittem. Deze wandeling leidt je door Eys, Eyserbos, Wijlre en Gulpen. Tijdens de wandeling komt je langs 12 herdenkingsmonumenten. 

Bij ieder monument is er door middel van een audiofragment het verhaal over het monument en de gebeurtenis te horen. De audioverhalen zijn te beluisteren op deze pagina. Zowel de doorgewinterde geschiedenisfanaat als de nieuwsgierige bezoeker zal versteld staan van de historie die schuilgaat in de dorpjes en bossen van Gulpen-Wittem.

De route is niet apart bewegwijzerd, maar er is wel een speciale brochure met de route te verkrijgen via de webshop en de VVV-punten in de omgeving. Parkeren kan eenvoudig op de parkeerplaats aan de Wittemer Allee.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Wandelroute Om niet te vergeten

Deze twee wandelingen van 10 en 12 kilometer voeren je langs 19 herdenkingsmonumenten in de gemeente Gulpen-Wittem. Via audiofragmenten hoor je over de verhalen van het monument en de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.
+8

Start- en eindpunt


Wittemer Allee 34, 6286AB , Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


13,7 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart
Logo Visit Zuid-Limburg Rondje oorlogsmonumenten rondom Eys

Rondje oorlogsmonumenten rondom Eys

Blogger Bregje liep met haar gezin een deel van de herdenkingsroute lus 1 'Om niet te vergeten' rondom Eys. Ze genoot van prachtige vergezichten en ontdekte de verhalen achter de oorlogsmonumenten. Lees je mee?
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt