Mergelland Fietsroute West-lus

Mergelland Fietsroute West-lus

Fietsen door de Zuid-Limburgse heuvels? De Mergellandroute laat de mooiste plekjes zien. De totale route is ruim 155 km lang, maar je kunt ook kiezen voor een dagtocht. Deze westelijke lus verkent het heuvelland tussen Valkenburg en het Maasdorp Eijsden. 

Onderweg ontdek je wat het Zuid-Limburgse landschap zo bijzonder maakt, van mergelgrotten tot carréboerderijen wegkruisen en natuurlijk de prachtige vergezichten. Hou je van vers fruit? Dan zit je goed op deze route. 

Stop dan zeker bij een van de vele boerderijwinkels of stalletjes langs de weg. In deze omgeving wemelt het tenslotte van de fruitgaarden. In het Maasdorpje Eijsden doet de sfeer rond het centrale plein bijna Frans aan: kinderkopjes, witte gevels en geverfde luiken. 

Maar ook de Rotswoningen in Geulhem en de Fluweelengrot en Kasteelruïne maken deze route echt uniek in Nederland. Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de weg vindt. 

Parkeren en starten kan bij de parkeerplaats bij het treinstation van Eijsden. Daarbij is er bij Visit Zuid-Limburg ook een speciale plattegrond te verkrijgen met daarop de route en verschillende highlights in het gebied. 

Een fiets/scooter is te huren bij Cycle Center of Scooterverhuur Limburg.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mergelland Fietsroute

Ervaar Zuid-Limburg op zijn mooist via de Mergelland Fietsroute. Bestel deze kaart en vind eenvoudig de weg van de 3 daglussen om optimaal te genieten. Of fiets de gehele route van 155km lang.
+2
Mergelland Fietsroute West-lus - Foto 0
Mergelland Fietsroute West-lus - Foto 1
Mergelland Fietsroute West-lus - Foto 2
Mergelland Fietsroute West-lus - Foto 3

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Treinstation Eijsden (stationsplein 6 te Eijsden)

Soort route


Fietsroute

Afstand


63,1 km

Knooppuntenlijst


78 > 76 > 75 > 74 > 73 > 106 > 72 > 71 > 66 > 65 > 64 > 102 > 61 > 40 > 60 > 68 > 69 > 85 > 83 > 82 > 81 > 80 > 100 > 78

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt