Kerstmarkt Gemeentegrot winkelende mensen langs de Kraampjes

Kerst in de grotten

Sprookjesachtig mooi!

Valkenburg staat in de wintermaanden bekend als unieke kerststad, met de oudste en grootste ondergrondse kerstmarkten van Europa. Vanaf half november wordt Valkenburg omgetoverd tot een sprookjesachtig decor vol lichtjes, heerlijke geuren en sfeervolle kerstmuziek. Het ultieme kerstgevoel beleef je op de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg.

Kerstmarkt Gemeentegrot Kraampjes Lichtjes En Ijsberen Staand

Kerstmarkt Gemeentegrot

In de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het eindeloze labyrint is tijdens kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt. Alles is uit de kast getrokken om elk hoekje in kerstsferen te hullen: rijkelijk versierde decors, duizenden kleine lichtjes en gezellige stands.

Kerstmarkt Fluweelengrot Verliefd Koppel kijkend naar kerstspulletjes in stand

Kerstmarkt Fluweelengrot

Onder de kasteelruïne van Valkenburg kronkelen eeuwenoude gangen door de gele mergelsteen. De kerstmarkt, die elk jaar zijn sfeer door de grotten verspreidt, maakt een bezoek aan deze knusse grot nog betoverender. De meer dan vijftig sfeervol aangeklede kraampjes laten echter ook ruimte voor zicht op de historie die de grot heeft gevormd.

Christmas Fairytales Parade Kerstman En Rendier

Winter-wonder-paradijsje

De grootste kerstmarkten van Nederland, winterse activiteiten en magische sferen. In Kerststad Valkenburg bruist het van de activiteiten voor jong en oud. 

Nog meer ondergronds kerstplezier

Mergelsculpturen in Kerstsfeer MergelRijk Valkenburg

Waan je in een winters sprookjesboek

De miniaturen in MergelRijk vertellen je het kerstverhaal op een zeer unieke wijze. In de magische sfeer van de mergelgrot brengen ze je van Nazareth helemaal terug naar Bethlehem en zie je zelfs de kamelen met de drie koningen door de woestijn al aan komen lopen. Zo ziet kerst er toch in al onze dromen uit?

Winter Wonderland Zandsculpturen van een oosterse stad Met Mensen

Een Limburgs Winter Wonderland

In de Wilhelminagroeve bij de Kabelbaan ontluikt tijdens kerst een waar spektakel. Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen waar de magie van 1001-nacht verrijst uit zandsculpturen. Vervolg je beleving met een ritje in de kabelbaan, waar je aan het einde geniet van een betoverend vergezicht over alle kerstmarkten in Valkenburg.

Ontdek Kerst in heel Zuid-Limburg

Zeg maar ho-ho-hallo tegen Nederlands mooiste kerstregio. Nergens anders vind je zo’n uniek heuvelachtig wonderlandschap en is er voor iedereen wat wils.

Twee dames in kerst kleding houden champagne flas en glassjes vast

Kerstpret met vriendinnen

Gezelligheid ten top! Of jullie nu houden van kerstshoppen, hup actief de heuvels in of high tea en borrelpret, Zuid-Limburg heeft het!

Lees verder
Jongetje met Noorse trui en dierenmuts kijkt kerstman in de ogen

Holly jolly familiefeest

Kids blij, jij blij! Een coole kinderkerststad, warme choco of met de kersttrein: voor een familiekerst moet je in Zuid-Limburg zijn!

Lees verder
Kussend koppel tussen dennenbomen

Romantiek voor 2

Meet me under the mistletoe. Duizenden lichtjes, sprookjesachtig landschap en bourgondische toppers bij kaarslicht. Vier de liefde in Limburg!

Lees verder

#ondergrondskerstplezier

Deel jouw magische kerstmoment in Zuid-Limburg met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!