Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Cittaslow

kwaliteit van leven in Zuid-Limburg

Cittaslow

In deze tijden van urbanisatie en veralgemenisering is het voor authentieke gebieden belangrijk de lokale identiteit te bewaken, te versterken en verder uit te dragen. In een Cittaslow kunnen inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier en op een menselijk tempo genieten. Het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de leefomgeving is het allerbelangrijkst voor een Cittaslow. Dit betekent dat een gezond milieu, het versterken van de landschappelijke kwaliteiten en een goede infrastructuur hoog op de agenda van de gemeente staan. Deze koestert het cultuurhistorisch erfgoed, de plaatselijke tradities en het aanbieden en promoten van streekproducten.

Keurmerk voor top gemeenten

Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Het gaat hierbij om gemeenten met minder dan 50.000 inwoners. De oorsprong van Cittaslow ligt in Orvieto (Italië). Vier Cittaslow gemeenten bevinden zich in Zuid-Limburg, namelijk gemeente Echt-Susteren beter bekend als ‘het smalste stukje Nederland’, gemeente Vaals waar tevens het hoogste punt van Nederlands vaste land ligt, Eijsden-Margraten de 'fruitigste' gemeente van Nederland en Gulpen-Wittem

Cittaslow in Zuid-Limburg

 1. Cittaslow in Eijsden-Margraten

  Cittaslow in Eijsden-Margraten Ga met 'Fruit erop uit' in de fruitigste gemeente van Nederland

 2. Cittaslow in Echt-Susteren

  Cittaslow in Echt-Susteren Het goede leven vindt u daar waar Nederlands op z'n smalst is!

 3. Cittaslow in Vaals

  Cittaslow in Vaals Ervaar Cittaslow in de gemeente met het hoogste punt van Nederland

 4. Cittaslow Gulpen-Wittem

  Cittaslow Gulpen-Wittem Sinds september 2018 is de gemeente Gulpen-Wittem in het bezit van het Cittaslow keurmerk.

Cittaslow Films

Het smalste stukje van Nederland (Echt-Susteren) won onlangs de tweede prijs op de ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin) voor haar toeristische film.

Eijsden-Margraten; Feel the history, discover our roots

Vaals - verrassend, veelzijdig en veelkleurig

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website