Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Livar kloostervarken, Geuldallam en Geulforel

Het aantal exclusieve vleessoorten dat in Limburg geproduceerd wordt, heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan bekendheid gewonnen. Neem bijvoorbeeld het Livar kloostervarken. Dit bontgekleurde varken wordt met liefde verzorgd door de monniken op abdij Lilbosch in Echt, waar ze alleen de beste Limburgse granen krijgen. Dit resulteert in topkwaliteit vlees dat rijk is aan smaak.

Kijk, ruik en proef...

Abdijwinkel Lilbosch

Deze winkel bevindt zich op het terrein van de Trappisten van de Abdij Lilbosch in Echt. Hier vind je producten die doorgaans ambachtelijk, zuiver en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Met aandachtige zorg vervaardigd, vaak volgens unieke recepten en oude procédés.

lees meer

Schaapskooi Mergelland

Bij de Schaapskooi Mergelland in Epen worden de kuddes van het Geuldallam of Natuurlam beheert en is het vlees te verkrijgen. Het vlees, geprezen door slagers en (top)chefs uit heel Nederland, bevat weinig bindweefsel, is heerlijk mals, rijk aan hoogwaardige eiwitten, ijzer, zink en vitamine B en vol van smaak.

Lees meer

Geulhof

Je eigen Geulforel vangen? Dat kan in de visvijvers van de Geulhof in Mechelen. Bij de visvijvers kunt u dagelijks terecht om te vissen. Materiaal is ook verkrijgbaar. Na het vissen kunt u de vis zelfs schoon laten maken en laten roken ov grillen. Niet zo'n zin om zelf te vangen? Dan geniet u toch van de heerlijke gerechten die het restaurant serveert.

lees meer

Restaurant Cuba Libre

Restaurant Cuba Libre in Vijlen serveert verrassende cubaanse gerechten, en allemaal vervaardigd van ingrediënten uit de streek. Proef bijvoorbeeld eens de Cordero a la plancha: Lamsrack op Cubaanse wijze.

lees meer

Hoog Vaals Limburg menu

Bij Landal Hoog Vaals, Brasserie Timbers kun je genieten van het Hoog Vaals Limburgmenu, een drie-gangen keuzemenu bereid met regionale streekproducten.

lees meer

Restaurant de Oude Brouwerij

De patrons van Restaurant de Oude Brouwerij in Mechelen staan zelf in de keuken en hebben een voorliefde voor lokale en regionale streekproducten en ingrediënten. De met zorg geselecteerde producten vind je dan ook het hele jaar door wisselt terug op de menukaart. Een aantal voorbeelden: salade van Heuvelland-grottenkaas, gegrilde lende van Krullvarken met saus van Gulpener mosterd, Eendebout uit oma's kookboek met een sausje van stroop, gepocheerde Geuldal forel met zachte witte wijnsaus.

lees meer

Zelf aan de slag met het overheelijke Livarvlees? Probeer onderstaand recept eens!

Livar Lende met Brand-bier sauce

Ingrediënten  (voor 4 personen):

  • 2 Livar Lendestukjes (200 gr. per stuk)
  • 2 stevige appels
  • 1 flesje Brand oud Bruin
  • 4 el. rode vruchten compote
  • 1 el. bruine basterd suiker
  • 50 gr. margarine
  • 2 el. Limburgse Mosterd
  • 50 gr. peperkoek
  • 1 el. kalfsfond
  • Zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Appels uithollen, zorg dat de onderkant erin blijft, in een ovenschaaltje plaatsen. Vul ze met de rode vruchten compote en verdeel de basterd suiker over de appels. Plaats ze gedurende 30 minuten in de oven.

Smelt de margarine in een steelpan. Bak hierin de Livar lende mooi bruin, breng het vlees op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en plaats het in een apart schaaltje de laatste 10 minuten in de oven bij de appels. Bak de uien goudbruin in dezelfde margarine in hetzelfde pannetje. Blus de uien af met het flesje Brand Oud Bruin. Voeg de fond, de mosterd en de peperkoek toe en laat inkoken tot een mooie saus.


Serveer de Livar lende samen met de saus en het appeltje. Ouderwets lekker is een portie dikke friet erbij!

Meer over 'vlees, brood en vlaai'

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website