Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Culinair genieten

met sterrenstatus

De crème de la crème van de gastronomie weet waar je moet zijn voor culinaire hoogstandjes: in Zuid-Limburg natuurlijk! Er is volop liefde voor het leven, maar liefde gaat nou eenmaal door de maag. Zo komen niet alleen echte Bourgondiërs, maar ook culinaire fijnproevers volledig aan hun trekken. Kastelen, boerderijen en hoeves herbergen chique restaurants waar sterrenkoks hun gasten tot op het bot verwennen.

6 hotspots op een rij

Brasserie Mijn Streek

Bovenin het monumentale Glaspaleis in Heerlen, vind je de sfeervolle brasserie Mijn Streek dat sinds 2018 in het bezit is van een Bib Gourmand vermelding. Deze bijzondere eetgelegenheid met huiskamergevoel biedt een fantastisch uitzicht over Heerlen door de enorme glazen wanden. Met mooi weer neem je plaats op hét stadsterras van Heerlen, genietend van een cappuccino of een lokaal sapje. De menukaart wordt gesierd door originele gerechten met seizoensgebonden streekproducten. Dit is een fantastisch adres om de zon onder te zien gaan na een dynamisch dagje Heerlen.

Meer info

Kasteel Elsloo

Dit karakteristieke kasteel ligt niet alleen in een omgeving waar de tijd stil lijkt te staan, het herbergt ook een restaurant waar culinaire kunsten worden verricht. Het restaurant met Frans-Mediterrane keuken staat namelijk vermeld in de Bib Gourmand restaurantgids van Michelin. Door een focus op streekgerechten en een constante waarborging van een hoge kwaliteit is het restaurant van Kasteel Elsloo deze vermelding absoluut waardig. Ontdek de menukaart die synchroon loopt met de seizoenen en toch elke keer weer verrast.

Meer info

Lunchrestaurant L’Auberge

Naast dineren in het restaurant van Chateau Neercanne kun je er ook luxueus lunchen en wel in L’Auberge. Al sinds 2012 zorgen de geroemde middagmaaltijden voor een vermelding in de Bib Gourmand restaurantgids van Michelin. Deze worden geserveerd in de voormalige kapel van het Château en in deze entourage verwelkomen chef-kok Bas Wierts, gastheer Leo Smeijers en hun brigade je met liefde. Met mooi weer verruil je de gewelfde plafonds voor een jaloersmakend plekje op het panoramaterras. Proef hier de klassieke Franse keuken met volop regionale invloeden.

meer info

Château Neercanne

Vlakbij de Belgische grens ontdek je een on-Nederlands mooi terraskasteel compleet met baroktuinen en een geweldig uitzicht over het Jekerdal. In de kaarsverlichte mergelkelders van Château Neercanne verrast Hans Snijders en zijn culinaire brigade je met bijzondere creaties. Restaurant Château Neercanne is van 1986 tot 2018 in het trotse bezit geweest van een Michelinster. Kom hier lunchen of dineren en proef de gerechten met sterrenstatus in een bijpassende ambiance.

meer info

Restaurant Uit de Kunst

De drie eigenaren Edwin Achterberg, Robert Kanders en Leon Salden zijn trots als een pauw op de vermelding van Uit de Kunst in de Bib Gourmand restaurantgids. Zij houden hun culinaire eer hoog in het sfeervolle restaurant met een verrukkelijk uitzicht op de heuvels van Zuid-Limburg. De klassieke Franse keuken met een frisse twist trekt bezoekers van heinde en verre. Vooral het vakmanschap waarmee zij verse ingrediënten uit de streek veranderen in heerlijke gerechten valt op. Van één ding kun je op aan: alles wat je krijgt, is vers en huisgemaakt door de culinaire brigade.

meer info

Sterrenrestaurants in de regio

Echte ‘sterrenjagers’ stillen hun resterende culinaire verlangens bij Beluga (1 Michelinster), Tout à Fait (1 Michelinster) en Rantrée (1 Michelinster), allen in Maastricht en bij De Leuf in Ubachsberg (1 Michelinster).

Meer restaurant tips

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website