Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Groente & Fruit

Van het land op het bord

Een ritje door het Heuvelland voert je al snel langs glooiende fruitboomgaarden, akkers en boerderijen. Van die soms zeldzame plekken waar verbouwd, geteeld en geplukt wordt. Maar al te graag openen de producenten hun deuren om je hun domein te laten zien, producten te laten proeven en je de kans te bieden ze rechtstreeks vanaf het land in hun (boerderij)winkel te kopen.

Vers van het land

Van het land, rechtstreeks op het bord. Tijdens een bezoekje aan de boeren (en hun boerderijwinkels), telers en andere producenten, kun je de herkomst van al het lekkers met eigen ogen zien. Hoe vers, puur en eerlijk wil je het nog hebben?

Hier moet je zijn!

Kersenbedrijf Schaepkens

Kersenbedrijf Schaepkens in Klimmen is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van zoete kersen. Tijdens het kersenseizoen verkopen Jo & Monica hun dagelijks vers geplukte kersen aan huis. Beleef, ervaar en proef de sensatie van de verschillende soorten rassen. 

Lees meer

Imkerij BEEing Pure

Neem als bezoeker een kijkje in de (bij)keuken van imkerij BEEing Pure. Tijdens het bezoek neemt imker Kenny de bezoekers mee naar zijn bijen. Hij vertelt over het mysterieuze gedrag van de bijen, geeft een veilige blik in de bijenraten, verklapt wat een imker precies moet doen voor lekkere honing en natuurlijk mogen bezoekers ook van het resultaat proeven: de heerlijke honing van BEEing Pure! Boek een arrangement, rondleiding of honingproeverij.

Lees meer
Streekmarkt Landgoed Heerdeberg
Streekmarkt Landgoed Heerdeberg Babette Vanom - Project Coördinator Marketing

Elke eerste en derde zondag van de maand kan je tussen 11.00 en 16.00 uur proeven, ruiken en genieten van de heerlijke en eerlijke bio producten op de streekmarkt bij Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer. En daarna heerlijk met koffie en vlaai of een speciaal biertje op het terras!

De Oogstschuur

Van bloesem tot oogst. Al meer dan 50 jaar wordt er bij Fruitbedrijf Notermans fruit geteeld: peren, appels, aardbeien en een variëteit aan kleinfruit zoals bramen, frambozen en diverse soorten bessen. Van het eigen fruit worden stroop, jam en diverse soorten sappen gemaakt. Daarnaast bestaat het assortiment in winkel 'de Oogstschuur' uit eigen honing, een delicate seizoenssortering aan Limburgse streekproducten en de dagelijkse groente en fruit van over de grenzen. Wim Notermans leidt gasten graag rond door een modern maar ambachtelijk fruitbedrijf. En waar mogelijk kun je zelf enkele handelingen verrichten, zodat jij je voor even fruitteler kunt voelen.

Lees meer

Boerderijwinkel Bemelerhof

Bij Boerderijwinkel Bemelerhof kun je iedere dag genieten van verschillende soorten fruiten zoals bramen, aardbeien, frambozen, pruimen, appels, peren en veel meer!

Lees meer

Seizoensgroente bij Daelhemergroeve

Bij Daelhemergroeve zijn ze groot liefhebber van seizoensgroenten. Met het Zuid-Limburgse Heuvelland als achtertuin blijft de chef voortdurend experimenteren met bereidingen en structuren die de rijkdom van Moeder Natuur recht doen. Daelhemergroeve gebruikt voor het merendeel groenten en fruit uit De Moostuin, een lokale moestuin waar ontmoeting, educatie en beleving centraal staan.

Lees meer

Kruidenproeverij LindenGroen

Kruidenproeverij LindenGroen geeft kruidenworkshops, florawandelingen met kruidige tekst en uitleg en alles wat daar tussenin ligt. Van anderhalf uur tot een dagdeel, alles is mogelijk. Denk aan een ontbijt met kruiden omelet, dan de benen strekken om te eindigen met een korte workshop over de medicinale en culinaire werking van kruiden.

Lees meer

Met Fruit Erop Uit!

'Met Fruit Erop Uit'! Dit is een samenwerkingsverband van Fruittelers uit de gemeente Eijsden-Margraten. Regelmatig organiseren zij leuke 'fruitige' evenementen en streekmarkten. Houd hiervoor hun website goed in de gaten.

Lees meer

Wist je dat...

 ... Het ambachtelijk stoken van Limburgse stroop een officiële erkenning heeft gekregen? Het behoort sinds april 2017 tot het nationaal cultureel immaterieel erfgoed. Al eeuwen lang is het verwerken van appels en peren tot stroop een ware cultuur in Zuid-Limburg. Op ambachtelijke en traditionele wijze worden op diverse plaatsen in het Zuid-Limburgse de appels en peren zonder toevoeging van kleur-, geur- en smaakstoffen gekookt tot de meest heerlijke stropen. Limburg kent nog vier ambachtelijke stroopstokerijen. In Eckelrade, Klimmen, Holtum en het Belgisch-Limburgse Romberg

Nog meer lekkers...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website