Langs vondsten en villa’s in Voerendaal

Langs vondsten en villa’s in Voerendaal

De heuvelachtige omgeving van Voerendaal biedt prachtige uitzichten waarvan je geniet tijdens deze wandeling. Dat het hier goed toeven is, dat vonden de Romeinen ook al. In Voerendaal kun je nog steeds rondlopen in Romeinse tuinen, Romeinse wijn proeven en je weg vervolgen langs een eeuwenoud Romeins tracé. Dwars door het huidige Voerendaal legden de Romeinen een grote weg aan, de Via Belgica. In de omgeving hiervan bouwden ze de grootste villa die in ons land is teruggevonden, ze ontgonnen akkers voor grootschalige graanteelt en lieten prachtige vondsten achter. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.
Langs vondsten en villa’s in Voerendaal - Foto 0
Langs vondsten en villa’s in Voerendaal - Foto 1
Langs vondsten en villa’s in Voerendaal - Foto 2

Start- en eindpunt


Schoolstraat 5 te klimmen

Soort route


Wandelroute

Afstand


16,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt