Wandelroute - Valkenburg aan de Geul - Romeinse ronde van Valkenburg

Wandelroute - Valkenburg aan de Geul - Romeinse ronde van Valkenburg

Het geliefde Geulstadje in het Heuvelland is een populair wandeloord. De eeuwenoude stad met haar unieke hoogteburcht en het natuurschoon rondom herbergen historische schatten. De roemruchte middeleeuwen vragen de aandacht, maar weinigen weten van het rijke Romeinse verleden van de streek. Een exacte replica van ondergrondse Romeinse catacomben vormt misschien wel het hoogtepunt, terwijl het letterlijke hoogtepunt je trakteert op een geweldig uitzicht over het Geuldal: de perfecte plek voor een Romeinse wachttoren. Over het tracé van de Via Belgica loop je langs het indrukwekkende Château St. Gerlach en bewonder je ook kleinere monumentale parels. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.

Start- en eindpunt


Beekstraat 1, Valkenburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,8 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt