Wandelroute - Simpelveld - Romeinse hoogtepunten in Simpelveld

Wandelroute - Simpelveld - Romeinse hoogtepunten in Simpelveld

Deze wandelroute bevat een letterlijk én een figuurlijk hoogtepunt. Na een stevige klim bereik je namelijk ‘het dak van Nederland’, waar je geniet van een prachtig uitzicht. Uitzicht over dit landschap geeft je een blik in het verleden. Het waren de Romeinen die dit gebied op grote schaal ontgonnen voor de landbouw. Al die akkers zijn Romeins erfgoed. Er is ook een archeologisch hoogtepunt uit de Romeinse tijd, want je passeert de vindplaats van een van de belangrijkste Romeinse vondsten in Nederland: de dame van Simpelveld. Na het korte, maar pittige rondje mag je jezelf wel trakteren op koffie met ‘Romeinse’ vlaai. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.

Start- en eindpunt


Sint Remigiusstraat, Hulsveld, Simpelveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,6 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt