Wandelroute - Simpelveld - Romeinse bedrijvigheid in Bocholtz

Wandelroute - Simpelveld - Romeinse bedrijvigheid in Bocholtz

In het dorp Bocholtz is het Romeins verleden nog springlevend. De bakker bakt Romeins brood, de boer ploegt boven de Romeinse villaresten en de bank houdt het monetaire erfgoed van de Romeinen in stand. Neem onder het wandelen een pauze in een ouderwets gezellig dorpscafé, proef het Romeinse brood of geniet van een Italiaanse ijsje. Ook al in de Romeinse tijd werd er in en rondom het huidige Bocholtz gewoond en gewerkt. Voornamelijk op de akkers vanuit de Romeinse boerenbedrijven, zoals Villa Vlengendaal. Wat dat betreft is er niet veel veranderd, want de villaresten liggen nog steeds op agrarisch gebied. Het Romeinse erfgoed is overal! Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica. Hoofdillustratie: BICmultimedia ©ViaBelgicaDigitalis.nl.
Wandelroute - Simpelveld - Romeinse bedrijvigheid in Bocholtz - Foto 0

Start- en eindpunt


Wilhelminastraat, Bocholtz, Simpelveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,7 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt