Wandelroute - Simpelveld - Het Romeinse landschap in Bocholtz

Wandelroute - Simpelveld - Het Romeinse landschap in Bocholtz

Wandel door het landschap in Bocholtz en ontdek de invloeden van haar rijke Romeinse verleden. Zelfs voor het uitzicht is tweeduizend jaar geleden al de toon gezet. Proef Romeins brood, begrijp de Romeinse bouwkunst en ontdek de plek waar een van de belangrijkste vondsten uit de Romeinse tijd is gedaan. Toen de Romeinen kwamen, werd alles anders. Dat geldt zeker voor Bocholtz, de plek met de hoogste ‘villadichtheid’. Hier bouwden ze indrukwekkende herenboerderijen, lieten ons kennismaken met grootschalige landbouw in dit vruchtbare landschap, brachten hun eigen religie mee en begroeven de asresten van hun doden in prachtige askisten. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica. Hoofdillustratie: BICmultimedia ©ViaBelgicaDigitalis.nl.
Wandelroute - Simpelveld - Het Romeinse landschap in Bocholtz - Foto 0

Start- en eindpunt


Wilhelminastraat, Bocholtz, Simpelveld

Soort route


Wandelroute

Afstand


14,0 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt