Detail

Vuursteenwandeling - Langs vuursteen in het Savelsbos

Stap met deze vuursteenwandeling door de boeiende wereld van vuursteen, een uniek materiaal dat al sinds de prehistorie door de mens wordt gebruikt. Niet zozeer om vuur mee te maken, maar omdat het zich als geen ander materiaal laat bewerken tot allerlei soorten gereedschap. 

Laat je verrassen door de samenhang tussen het landschap en de winning van deze destijds zo belangrijke grondstof vuursteen. Deze vuursteenroute is 5 kilometer lang en start bij het infocentrum Mijn Rijckholt in Rijckholt. Hier kun je gratis parkeren. 

Deze vuursteenroute voert je langs een aantal plekken die je meer vertellen over de historie van het Vuursteen. Die informatie staat in de bij de route behorende wandelbrochure of klik op de icoontjes van bezienswaardigheden in de plattegrond.

Door hoogteverschillen en de steile trap in het bos is deze route alleen geschikt voor een geoefende wandelaar, en niet met kinderwagens. Veel wandelplezier!

Meer informatie over het thema Vuursteen in de prehistorie en een podcast over de Vuursteenmijn, vind je hier: www.visitzuidlimburg.nl/vuursteen

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Langs Vuursteen in het Savelsbos

Stap in de wereld van vuursteen, een uniek materiaal dat al sinds de prehistorie door de mens wordt gebruikt. Deze vuursteenwandeling van ca. 5 kilometer leidt je door het diepe Maasdal naar het bijna 100 meter hoger gelegen plateau.

Start- en eindpunt


Infocentrum Mijn Rijckholt, Rijksweg 186, 6247 AN, Rijckholt

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,9 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt