Wandelroute - Meerssen - Romeinse schatkamer van Meerssen

Wandelroute - Meerssen - Romeinse schatkamer van Meerssen

In de kern van Meerssen word je omringd door historie. De oude Basiliek, het Proosdijpark en de monumentale stationsgebouwen: je bewondert ze allemaal tijdens deze wandeling. Toch gaat de geschiedenis van Meerssen verder terug dan boven de grond zichtbaar is. Deze wandeling loopt langs plekken waar de Romeinse geschiedenis, soms vlak onder de grond, verscholen ligt. Al sinds de 19e eeuw wordt er in Meerssen druk gezocht naar Romeinse resten. De successen, vindplaatsen van Romeinse villa’s, godenbeelden en het vermoedelijke tracé van de Via Belgica kom je allemaal tegen. Let op, deze route is niet bewegwijzerd. Je kun wel bij downloaden (van de auteur) een separate wegbeschrijving downloaden. Je start bij de Gemeentebroek 6 te Meerssen. Indien je opmerkingen hebt over de route dan kun je deze melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl. Een complete wandelkaart met vele tientallen andere wandelroutes in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.

Start- en eindpunt


Germeentebroek 6 te Meerssen

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,9 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt