Wandelroute - Landgraaf - De weg, de Worm en de watertoren in Parkstad

Wandelroute - Landgraaf - De weg, de Worm en de watertoren in Parkstad

Deze wandeling door de oostelijke mijnstreek loopt door Rimburg, Eygelshoven en Landgraaf. Onderweg ontdek je de sporen die de Romeinen hier achterlieten: sommige heel tastbaar, zoals een mijlpaal langs de weg en andere wat meer abstract zoals het landschap. 


Zo’n tweeduizend jaar geleden legden de Romeinen de Via Belgica aan: een weg van het Duitse Keulen naar het Franse Boulogne-sur-Mer. In Rimburg stak de Via Belgica het riviertje de Worm over en kwam hier Nederland binnen. 


Hoe zij haar weg vervolgde is nog niet zeker, maar ook Eygelshoven en Landgraaf herbergen volop Romeinse sporen. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.

Wandelroute - Landgraaf - De weg, de Worm en de watertoren in Parkstad - Foto 0
Wandelroute - Landgraaf - De weg, de Worm en de watertoren in Parkstad - Foto 1

Start- en eindpunt


Brugstraat 16 Landgraaf

Soort route


Wandelroute

Afstand


12,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.