Vijlen MTB-route

Vijlen MTB-route

Het pittoreske bergdorpje Vijlen is een van de hoogstgelegen dorpen van Nederland. De hellingen zijn er steil, het hoog-laagverschil is er groot en in totaal heb je 620 hoogtemeters te trotseren op de Vijlen MTB-route. Kortom, dit is dé uitdagende mountainbikeroute die je als echte liefhebber op je palmares wil hebben! 

Vergeet vooral ook niet om te genieten van de spectaculaire uitzichten vanaf de heuveltoppen, de adembenemend mooie paadjes tussen de weelderige bomen van het Vijlenerbos en een heerlijk en welverdiend speciaalbiertje op het riante terras van boscafé ’t Hijgend Hert, dat met zijn parkeerruimte ook een ideaal startpunt is voor deze enerverende mountainbikeroute. 

Deze route is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Zuid-Limburg Oost.


Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Start- en eindpunt


Terpoorterweg 3, 6285 NH Epen, Netherlands

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


25,9 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk , classificatie rood
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt