Detail

Tom Dumoulin wielrenroute Zuid-Limburg

Dit is een officiële trainingstocht van de oud-prof, en oud Giro-winnaar Tom Dumoulin. Als je deze tocht gaat fietsen dan treed je in de voetsporen van Tom zelf. In de voorbereiding van zijn grote wedstrijden zoals de Giro en de Tour moest hij jaarlijks heel veel trainingskilometers maken. Dit deed hij natuurlijk in zijn eigen achtertuin: Zuid-Limburg. Tom woont vlak over de grens in Kanne en van daar uit gaat hij nog steeds op pad in Zuid-Limburg. Dat is logisch omdat wielrennen onlosmakelijk verbonden is met Zuid-Limburg. De heuvels, hoogtemeters en hellingspercentages hebben al jaren een magnetische aantrekkingskracht op elke wielrenner. Het gebied is overzichtelijk, het routenet uitgebreid, de kuitenbijters uitdagend en de mogelijkheden tot ontspanning zijn overal, zoals zonnige terrassen, fijne wielerhotels en welness. In de regio zijn voldoende kuitenbijters die je als gerespecteerd wielrenner ooit een keer moet hebben overwonnen. Het is zwaar afzien en intens genieten tegelijk.

Deze Tom Dumoulin trainingstocht is bijna 95 km lang. Onderweg moet je 590 hoogtemeters overwinnen. Je zult na de start bij Decathlon Kerkrade verschillende leuke plekjes tegenkomen zoals: Kasteel Erenstein, de gezellige markt van Sittard en de historische kern van Elsloo. Ook leuk onderweg is het Tom Dumoulin Bike Park. Dit Bike Park is een innovatief en hoogwaardig parcours, volledig toegesneden op de behoeften van de wielersport. Tom heeft hier zijn naam aan verbonden omdat hij het belangrijk vind dat de doelgroepen: van wielrenners tot mountainbikers en bmx’ers, van junioren amateurs tot elite professionals ergens hun skills kunnen oefenen.

Start- en eindpunt


Decathlon, Roda J.C. Ring 67 te Kerkrade

Soort route


Wielrenroute

Afstand


94,3 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt