Detail

Tom Dumoulin Bike Park

Het Tom Dumoulin Bike Park is een innovatief, hoogwaardig en wereldwijd toonaangevend parcours, volledig toegesneden op de behoeften van de wielersport en haar vele doelgroepen: van wielrenners tot mountainbikers en bmx’ers, van junioren amateurs tot elite professionals uit de hele wereld.

In een gebied van 6 hectare is een parcours van 3,2 kilometer lang aangelegd. Verschillende soorten wegdek, waaronder een heuse kasseienstrook(!), diverse Limburgse landschappen, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om parcoursen met verschillende technische moeilijkheidsgraden te rijden. De hoogteverschillen variëren van hellingspercentages van 1 tot 2,5% tot de buitencategorie van maximaal 22,5%.

Het omheinde parcours maakt het mogelijk om talrijke situaties te trainen die renners op de openbare weg tegen kunnen komen. Ideaal om ervaring op te doen en in een veilige, innovatieve omgeving vaardigheden te trainen. Het terrein leent zich ook voor officiële UCI-wedstrijden, onder meer dankzij de brede start- en finishstraat en de tijdregistratie lussen die in het parcours zijn verwerkt. Naast het wielerparcours is er ook een mountainbikeparcours.

Binnen het Tom Dumoulin Bike Park worden verschillende landschappen nagebootst, om de beleving voor de renners zo realistisch mogelijk te maken. Gekozen is voor de typerende landschapskenmerken van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Zo is het parcours in ‘Noord-Limburg’ overwegend open, waardoor renners wisselende weersomstandigheden (denk aan regen, harde wind of felle zon) echt voelen. In ‘Midden-Limburg’ fietsen de renners langs water en slingerende bomenrijen. Terwijl in ‘Zuid-Limburg’ de uitdaging zit in de pittige hoogteverschillen.

Op deze grootste, veilige wieleromgeving van Nederland kunnen vijftig verschillende parcoursen worden uitgezet, waarvan er zes gelijktijdig verreden kunnen worden. Hierdoor kunnen diverse doelgroepen tegelijkertijd gebruikmaken van het Tom Dumoulin Bike Park op Sportzone Limburg, in Sittard-Geleen.

Openingstijden


Publieke openingstijden gelden tot en met 2 januari 2022:- Maandag: gesloten
- Dinsdag: 10.00-20.00u
- Woensdag: 10.00-17.00u
- Donderdag: 10.00-20.00u
- Vrijdag: 10.00-17.00u
- Zaterdag: 10.00-17.00u
- Zondag: 10.00-17.00u

Het Bike Park is gesloten op 1e en 2e Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Tijdens evenementen is het parcours niet beschikbaar.
Gedurende gereserveerde tijden kan het park niet gebruikt worden door individuele sporters.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Tom Dumoulin Bike Park. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!