Stadswandeling Valkenburg

Stadswandeling Valkenburg

Dit is er geen om kilometers te pakken, maar wel een om je ogen uit te kijken. Start je route in de Visit Zuid-Limburg Experience in het hart van Valkenburg en maak kennis met de oude vestingstad en de enige hoogteburcht van Nederland! Tijdens deze wandelroute ontdek je alle grote en kleinere hoogtepunten, zoals het oudste (nog in gebruik zijnde) stationnetje van Nederland, maar ook romantische straatjes die uitkomen op oude stadspoorten en dansende fonteinen langs de middeleeuwse stadswallen. Een geweldige start van vele wandelavonturen in Valkenburg…

Let op: deze route is niet bewegwijzerd. Wil je de route volgen via een boekje? Dat kan! Bestel in onze webshop of koop 'm voor € 3,25 in onze Visit Zuid-Limburg shop in Valkenburg.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Valkenburg

Een prachtige wandeling door vestingstad Valkenburg aan de Geul. Op deze route van 4,5 km kijk je je ogen uit. Start je route in de Visit Zuid-Limburg Experience in het hart van Valkenburg en maak kennis met de oude vestingstad en hoogteburcht.

Start- en eindpunt


Visit Zuid Limburg Shop Valkenburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


4,3 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart
Logo Visit Zuid-Limburg Stadswandeling Valkenburg

Stadswandeling Valkenburg

Blogger Bregje ging met haar gezin op pad met de stadswandeling Valkenburg. Ze dompelden zich onder in de wereld van mergel, ontdekten meer over de geschiedenis van het vestingstadje en genoten van heerlijke lunch! 
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt