Schin op Geul & Bolkenberg Va17

Schin op Geul & Bolkenberg Va17

Zoek de rust op en volg de voortkabbelende Kleine Geul, die je naar Schin op Geul brengt, waar de zijrivier van de Geul midden door het dorp stroomt. Verken dit lieflijke plaatsje en zijn omgeving. Je ziet een van de oudste kerken van Limburg en de drie beeldjes in Valkenburg - waar een legende over bekend is. Ook de Bolkenberg zul je tijdens deze wandelroute aandoen. Door de samenwerking tussen Valkenburg, Meerssen en Maastricht (Buitengoed Geul & Maas), loop je tijdens deze route over nette, gerenoveerde wandelpaden. Daardoor is de route een prettige en goed begaanbare wandeling. Op steenworp afstand zijn verschillende kastelen te vinden in het plaatsje Oud-Valkenburg, die ook het bezoeken waard zijn. De route is te volgen via de gele paaltjes. Parkeren kan bij één van de parkeergelegenheden in Schin op Geul, bijvoorbeeld bij het station.

Start- en eindpunt


Kerkplein 13, 6305 BB Schin op Geul, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,2 km

Moeilijkheidsgraad


Moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route Va17 rondom Schin op Geul. Tijdens deze route is vanalles te zien! Kijk je mee?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt