Mechelen MTB-route

Mechelen MTB-route

Over heuvels met weidse, wuivende velden en dichte hellingbossen, door de beschutte dalen van de Geul en de Eyserbeek en langs de pittoreske dorpjes Mechelen, Wahlwiller en Partij: je beleeft het allemaal op de spectaculaire MBT-route Mechelen. Deze mountainbikeroute voert je over ruw terrein en tegen steile hellingen naar hoge heuveltoppen en is dus een fijne uitdaging voor geoefende mountainbikers. Eenmaal terug bij de startplaats aan de Hoofdstraat in Mechelen kun je terecht bij café In de Krooën om van een heerlijk speciaalbiertje te genieten. Deze route ligt op een uitgebreid, bewegwijzerd netwerk van mountainbikeroutes door heel Zuid-Limburg.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Mountainbiken in Zuid-Limburg

In deze MTB-brochure met handige A3 insteekkaart vind je 22 MTB-routes (in de regio Echt-Vaals-Eijsden) in ‘t MTB-classificatiesysteem en verder alles wat je wil weten over mountainbiken in Zuid-Limburg. Een must have voor zowel de Limburger als de toerist.

Bijzonderheden

Let op: na controle door vrijwilligers is gebleken dat deze route na de wateroverlast in Zuid-Limburg nog niet (geheel) toegankelijk is. De natuureigenaren en Visit Zuid-Limburg adviseren om deze route op dit moment niet te rijden. 

Start- en eindpunt


Buitenplaats de Mechelerhof, Spetsesweide 5, Mechelen

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


24,3 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld, classificatie groen
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt