Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Vijlen MTB-route

Het pittoreske bergdorpje Vijlen is een van de hoogstgelegen dorpen van Nederland. De hellingen zijn er steil, het hoog-laagverschil is er groot en in totaal heb je 580 hoogtemeters te trotseren op de Vijlen MTB-route kortom, dit is dé uitdagende mountainbikeroute die je als echte liefhebber op je palmares wil hebben! Vergeet vooral ook niet om te genieten van de spectaculaire uitzichten vanaf de heuveltoppen, de adembenemend mooie paadjes tussen de weelderige bomen van het Vijlenerbos en een heerlijk en welverdiend speciaalbiertje op het riante terras van boscafé ’t Hijgend Hert, dat met zijn parkeerruimte ook een ideaal startpunt is voor deze enerverende mountainbikeroute. Deze route is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Zuid-Limburg Oost. Let op: Vanwege boswerkzaamheden is er een tijdelijke omleiding uitgezet van Zevenwegen tot aan Boscafé ’t Hijgend Hert.

Start- en eindpunt


Terpoorterweg 3, 6285 NH Epen, Netherlands

Soort route


Mountainbikeroute

Afstand


25,7 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk, classificatie rood
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt