Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 2

Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 2

Gemeente Gulpen-Wittem was het toneel voor veel bijzondere, heldhaftige en tragische oorlogsgebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De gevallenen worden op belangrijke locaties in de omgeving herdacht en de verschillende monumenten en plaquettes geven gelegenheid om stil te staan bij alles dat hier is voorgevallen.

Twee wandelingen van 10 en 12 kilometer starten beide in Wittem. Deze wandeling leidt je vanuit Wittem door het Wachelerbos, Mechelen, Wahlwiller en Partij. Tijdens de wandeling kom je langs 7 herdenkingsmonumenten.

Bij ieder monument is er door middel van een audiofragment het verhaal over het monument en de gebeurtenis te horen. De audioverhalen zijn te beluisteren op deze pagina. Zowel de doorgewinterde geschiedenisfanaat als de nieuwsgierige bezoeker zal versteld staan van de historie die schuilgaat in de dorpjes en bossen van Gulpen-Wittem.

De route is niet apart bewegwijzerd, maar er is wel een speciale brochure met de route te verkrijgen via de webshop en de VVV-punten in de omgeving. De route start in de Wittemer Allee, waar je ook kunt parkeren.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Wandelroute Om niet te vergeten

Deze twee wandelingen van 10 en 12 kilometer voeren je langs 19 herdenkingsmonumenten in de gemeente Gulpen-Wittem. Via audiofragmenten hoor je over de verhalen van het monument en de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.
Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 2 - Foto 0
Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 2 - Foto 1
Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 2 - Foto 2
Gulpen - Om niet te vergeten – Herdenkingswandeling 2 - Foto 3

Start- en eindpunt


Wittemer Allee, Parkeerplaats Klooster Wittem

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,5 km

Moeilijkheidsgraad


Heel makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt