Detail

Graaf Lambertroute SC02 Schinnen

Lambert, graaf d’Ansembourg, was een in 2007 onverwacht overleden diplomaat en de graaf van het kasteel Amstenrade. Hij gaf zijn naam aan de Graaf Lambertroute. Op deze wat langere, maar goed begaanbare wandelroute krijg je zijn kasteel te zien, maar ook de lanen en dorpen die tekenend zijn voor het Limburgse plattelandsleven. Je ziet de weilanden en de akkers, de koele beekdalen en de weidse vergezichten. Onderweg kun je van een kopje koffie genieten in Oirsbeek of Merkelbeek. In Merkelbeek is het ook mogelijk om de afkorting terug naar kasteel Amstenrade te pakken, waar je auto op je staat te wachten. Deze wandelroute volg je via de witte (ring)paaltjes.

Tip! Onderweg kom je langs het Clemensdomein. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de kerk te scannen. 

Start- en eindpunt


Kloosterberg 1, 6436 CV Amstenrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt