Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Graaf Lambertroute SC02 Schinnen

Graaf Lambertroute SC02 Schinnen

→ Let op!

Als gevolg van de wateroverlast in Zuid-Limburg kunnen routes gevaarlijk en zelfs onbegaanbaar zijn. Wees zeer voorzichtig als je op pad gaat.
Lambert, graaf d’Ansembourg, was een in 2007 onverwacht overleden diplomaat en de graaf van het kasteel Amstenrade. Hij gaf zijn naam aan de Graaf Lambertroute. Op deze wat langere, maar goed begaanbare wandelroute krijg je zijn kasteel te zien, maar ook de lanen en dorpen die tekenend zijn voor het Limburgse plattelandsleven. Je ziet de weilanden en de akkers, de koele beekdalen en de weidse vergezichten. Onderweg kun je van een kopje koffie genieten in Oirsbeek of Merkelbeek. In Merkelbeek is het ook mogelijk om de afkorting terug naar kasteel Amstenrade te pakken, waar je auto op je staat te wachten. Deze wandelroute volg je via de witte (ring)paaltjes.

Start- en eindpunt


Kloosterberg 1, 6436 CV Amstenrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt