Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Graaf Lambertroute SC02 Schinnen

Graaf Lambertroute SC02 Schinnen

Lambert, graaf d’Ansembourg, was een in 2007 onverwacht overleden diplomaat en de graaf van het kasteel Amstenrade. Hij gaf zijn naam aan de Graaf Lambertroute. Op deze wat langere, maar goed begaanbare wandelroute krijg je zijn kasteel te zien, maar ook de lanen en dorpen die tekenend zijn voor het Limburgse plattelandsleven. Je ziet de weilanden en de akkers, de koele beekdalen en de weidse vergezichten. Onderweg kun je van een kopje koffie genieten in Oirsbeek of Merkelbeek. In Merkelbeek is het ook mogelijk om de afkorting terug naar kasteel Amstenrade te pakken, waar je auto op je staat te wachten. Deze wandelroute volg je via de witte (ring)paaltjes.

Start- en eindpunt


Kloosterberg 1, 6436 CV Amstenrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


10,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt