Detail

Geuldalroute Va1 Valkenburg

Waar ben je liever: midden tussen de verrassende attracties van het prachtige mergelstadje Valkenburg of in de adembenemende natuur van het sprookjesachtige Geuldal? Waarom zou je kiezen, als de Geuldalroute je allebei laat zien? Volg je de groene paaltjes, dan zie je zowel de schitterende bossen langs de kronkels van de Geul als de Kloosterkerk en de kastelen Oost en Schaloen. Vanaf de Kluis op de Schaelsberg heb je een prachtig uitzicht over Valkenburg.

Tip! Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen bij de Kluis op de Schaelsberg? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij De Kluis te scannen. 
+2

Start- en eindpunt


Molenweg , 6301 Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,3 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke neemt je mee door Valkenburg. Ook in het groene Geuldal rondom Valkenburg is er heel veel moois te ontdekken. Zoals de bijzondere kluizenaarswoning in het bos tussen Valkenburg en Walem. Jenneke laat het je in deze vlog zien! 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt