Fietsroute - Fietsen door Romeins Riemst

Fietsroute - Fietsen door Romeins Riemst

De Via Belgica doet haar naam eer aan met de internationale uitbreiding vanuit Zuid-Limburg naar België. In de Romeinse tijd hoorden Frankrijk, België, delen van Nederland en Duitsland allemaal bij het Romeinse Rijk. 

Tijdens deze fietstocht ontdek je de Belgische gemeente Riemst, het gebied tussen Tongeren en Maastricht. Proef je de sfeer van landelijke ‘nederzettingen’ als Millen, Genoelselderen, Herderen, Val-Meer en natuurlijk Riemst zelf. 

Parkeren kan bij de Waterburcht Millen (Kattenstraat 22 te Riemst). Een complete fietsknooppuntenkaart met alle Zuid-Limburgse knooppunten in deze regio is eenvoudig te bestellen via www.visitzuidlimburg.nl/webshop

De Nederlandse Via Belgica Fietsroute vind je hier.
Fietsroute - Fietsen door Romeins Riemst - Foto 0

Start- en eindpunt


Waterburcht Millen (Kattenstraat 22 te Riemst)

Soort route


Fietsroute

Afstand


25,0 km

Knooppuntenlijst


86 > 89 > 81 > 540 > 80 > 569 > 87 > 86

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart
Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt