Detail

Landschapsroute De Doort ES10

Je wandelt door Maasbeddingen en -geulen uit vervlogen tijden en je komt langs aardwerken uit de vroege Middeleeuwen of nog ouder. Uiteraard passeer je ook het natuurgebied van De Doort welk beroemd is in Nederland vanwege haar boomkikkerpopulatie. Het gebied is verder rijk aan plassen met veel watervogels. Al met al is het een veelzijdige wandeling in een afwisselend landschap. Deze wandelroute volgt grotendeels het gemeentelijke Knopen-netwerk, maar is afwijkend gemarkeerd met eigen routepijltjes met de boomkikker en de letter D. De route is vaak onverhard en smal waardoor het na een natte periode vaak moeilijker wandelen zal zijn. Er is in dit gebied ook nog een noordelijke lus die je door het bosrijke gebied van Taterbosch voert.
+2

Start- en eindpunt


Parkeerplaats in de Doort (kruising Doorderweg-Lange Akkersweg-Bosweg)

Soort route


Wandelroute

Afstand


6,6 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Boomkikkers in De Doort

Wandelboswachter Ellen gaat wandelen in natuurgebied De Doort. Het coulisselandschap biedt hier veel afwisseling tussen bloemrijk grasland, oude bosjes en plassen met bruggetjes. Ook spot ze de bijzondere groene boomkikkers. 
Lees verder
Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt